fbpx

Prvi zrakoplov Ryanaira iz Manchestera sletio u zadarsku Zračnu luku

Prvi zrakoplov Ryanaira iz Manchestera sletio je danas u zadarsku Zračnu luku. Povezivanjem Zadra s ovom novom destinacijom nastavlja se trend približavanja grada poznatim europskim odredištima.

Iz Manchestera je doputovalo 122 putnika

-Ne znam puno o ovoj regiji. Malo smo istraživali na internetu. Ostajemo 4 dana. Kratki odmor, kazala je jedna putnica

-Želim razgledati grad. Nemam puno novca pa neću putovati u druga odredišta, ali obližnje parkove prirode planiram posjetiti. Noćit ću u hostelu, rekla nam je mlada Britanka

Samo pola sata nakon slijetanja ovih gostiju iz Velike Britanije za Manchester je Rayanairovim zrakoplovom iz Zadra otputovalo tek 25 putnika. Nije puno ali dobrim rezultatima, barem na razini prošlogodišnjih, nada se direktorica Irena Ćosić:

-Nadamo se da će potkraj godine Ryanair dobiti novi kontigent zrakoplova, a kako će tom niskotarifnom avioprijevozniku naša Zračna luka biti bazna, nadamo se u 2015. premašiti konačno brojku od 500.000 putnika.

Ove sezone Ryanair povezivat će Zadar s 15 europskih gradova. Još 11 aviokompanija letjet će na ukupno 45 destinacija, a uz Ryanair-ove sljedeći najprisutniji u zadarskoj luci, ovoga ljeta, bit će avioni Skandjet-a.

Izvor: HRT/ZDanas