fbpx

Regionalno natjecanje Hrvatskog mažoret saveza u Zadru

U Zadru je u nedjelju održano prvo regionalno natjecanje Hrvatskog mažoret saveza u Zadru za Južnu regiju i Prvenstvo Zadarske županije. Natjecanje održano u sportskom centru Višnjik organizirala je Udruga Zadarske mažoretkinje.

Sudionike je u ime Zadarske županije pozdravio Ivan Šimunić, pročelnik za društvene djelatnosti, a glavna sutkinja natjecanja Ivana Štulec poželjela im je da otplešu najbolje što znaju i neka pobjedi najbolji. Natjecanje je otvorio Ivica Vlakić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra.

– Drago nam je što se natjecanje održava u našem gradu. Iznimno nas veseli što je Zadar dobio svoj klub gdje će djevojke moći vježbati i pripremati se, kazao je Vlakić.

U natjecanju su sudjelovala četiri grada: Nin, Gospić, Otočac i Zadar, mjesto Pakoštane te otoci Ugljan i Pašman.

Uz glavnu sutkinju Ivanu Štulec iz Samobora suci su još bili Nataša Puhalo iz Mostara i Maja Figman iz Zagreba.

Natjecanje je otvoreno paradnim defileom, a nakon pauze uslijedile su koreografske točke. Sudački žiri je sve pomno pratio, te su na kraju, nakon jednog neformalnog dijela, proglašeni pobjednici.

Ugljanske mažoretkinje, s otoka Kali, u juniorskoj kategoriji, prve su u južnoj Hrvatskoj i prve u Zadarskoj županiji. Što se tiče županije slijede Pakoše mažoretkinje, a na trećem mjestu su ninske.

U kategoriji juniora, uz ugljanske, na državno Prvenstvo RH u Vinkovcima 2., 3. i 4. svibnja idu drugoplasirane gospićke i trećeplasirane pakoške mažoretkinje. U kategoriji kadeta prve su pakoške mažoretkinje, a osim njih na državno natjecanje idu mažoretkinje s otoka Ugljana i Gačanke iz Otočca.

“Budi svoja, bori se, pleši i ne predaj se. Otok Ugljan”, bio je transparent kojim se bodrilo Ugljanke. Mažoretkinje su s tribina bodrili roditelji i prijatelji okupljeni u velikom broju.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Zvonko KUCELIN