fbpx

Ronioci pronašli 48 tijela djevojčica: Sve su se nagurale u malu kabinu

RONIOCI su u potopljenom južnokorejskom trajektu pronašli 48 tijela djevojčica, javljaju strani mediji. Broj mrtvih time se popeo na 185.

Kako je javio CNN, ronioci su došli do kabina punih tijela, no ne mogu iz izvući.

S obzirom da je u kabini predviđen maksimalan broj osoba 30, pretpostavlja se da su se djevojčice nagurale u kabinu kad se brod počeo naginjati.

Trajekt je na dnu mora okrenut na lijevu stranu, a ronioci sada pokušavaju doći do kabine koja je služila kao spavaonica. Vjeruju da je tamo čak 50 djevojaka.

Ronioci su suočeni s teškim uvjetima. Vidljivost je vrlo slaba, a objekti koji plutaju blokiraju im put. Zbog velikog pritiska ne mogu otvoriti neka vrata pa su primorani razbijati stakla na prozorima.

Roniocima smetaju i jake struje koje vuku crijeva sa zrakom pa ne mogu dugo ostati pod vodom. Do sada su pretražili sva lako dostupna mjesta, a očekuje se da će potraga postati još teža zbog jačanja struja i loših vremenskih uvjeta.

Neispravnosti uočene na istom modelu trajekta

CNN saznaje kako je na istom modelu trajekta koji pripada istoj kompaniji pronađeno nekoliko više sigurnosnih problema. Istražitelji su pregledali brod Ohamana kako bi dobili ideju o tome kakvo je radio Sewol. Pregledom su utvrdili da čak 40 splavova za spašavanje nije radilo, nije radio ni tobogan za spašavanje. Na brodu nisu zatekli niti opremu za vezivanje automobila, a oprema za vezivanje kontejnera nije radila dobro.

Trajekt Ohamana također je bio modificiran kako bi primio više putnika.

Izvor: Index.hr/ZDanas