fbpx

SINDIKAT TVRDI “Ivana Šoljan operativno je vodila uništenje Nauta Lamjane”

“Ivana Šoljan, bivša direktorica fonda Jupiter Adria, operativno je vodila uništenje Nauta Lamjane”, tvrdi u izjavi za jedan zadarski internet portal sindikalni povjerenik ovog otočnog škvera Mario Košta

‘U posjedu smo dokumenata u kojima ona otvoreno kaže: ‘Nauta Lamjana je u stečaju. Namjerno smo ga pokrenuli. Cilj nam je da se u roku od godine dana riješimo viška radnika nakon čega izvlačimo Lamjanu iz stečaja i nastavljamo tamo gdje smo stali, znači ovaj plan s apartmanima’, objašnjava Košta koji tvrdi kako posjeduje i transkript Erste banke koji potvrđuje ove navode.

‘I u njemu se kaže kako je namjerno pokrenut kontrolirani stečaj s ciljem rješavanja radnika, a potom i izvlačenja Nauta Lamjane iz stečaja. Na taj način imaju čiste papire, vlasništvo i koncesiju, a proizvodnja im nije prioritet’, tvrdi sindikalni povjerenik škvera koji je dolskom novog stečajnog upravitelja Aleina Khana dobio izvanredni otkaz. Rekao je i kako je dio dokumentacije već predao DORH-u.

Zdenko Leko, direktor dubrovačkih Vrtova sunca i glavni zastupnik interesa iO Adrie (nekad se zvao Jupiter Adria) u Hrvatskoj, negira postojanje ikakvih skrivenih namjera.

‘Ne znam o kakvim je transkriptima riječ, ali znam da naša skrivena namjera nije postojala, niti postoji. Nikada nismo rekli da ćemo tu graditi apartmane. To nam nikad nije bila namjera, pa ni sad. Vidjet ćemo koji će biti ishod u stečajnom postupku. Najvjerojatnije će koncesija ići nekom trećem i on će se tamo baviti brodogradnjom, jer na tom dijelu prostora ni ne može se obavljati druga djelatnost. Nismo mogli mi, niti će moći itko drugi’ kazao je Leko. Također je naglasio kako je fond iO Adria nakon što je kupio Nauta Lamjanu sanirao velike gubitke tvrtke.

‘Godinama smo nastavili s poslovanjem tog remontnog brodogradilišta koje se pokazalo neuspješno. Trudili smo se, ali jednostavno nije išlo. Nije bilo izgledno da će se situacija promijeniti, unatoč našim nastojanjima koja su trajala pet, šest godina’ zaključio je Leko.

Izvor: Tportal/ZDanas

Foto: CROPIX