fbpx

Sjećanje na prvu žrtvu Domovinskog rata u Zadarskoj županiji Franka Lisice

U povodu obilježavanja Dan općine Bibinje jučer je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen bogat program koji je započeo već 10. travnja, sportskom manifestacijom Lino Višebojac, a aktivnosti se nastavljaju sve do 7. lipnja.

Na konferenciji u Općinskoj vijećnici nazočili su načelnik Nino Šimunić, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Šimunić i Suzana Lisica, stručna suradnica za društvene djelatnosti Općine Bibinje .

– Dan općine se obilježava u povodu prve žrtve Domovinskog rata u Zadarskoj županiji, redarstvenika Franka Lisice, jednog od petorice hrvatskih branitelja iz Bibinja, koji je svoj život 2. svibnja 1991. godine ugradio u temelje Hrvatske. Svoj su život za Lijepu našu dali i hrvatski vitezovi Alfredo Lisica, Dragan Lisica Taki, Zvonimir Sikirić i Mladen Bugarija Cuki.

– Mimohod za Polaču s Trga dr. Franje Tuđmana u noći sa srijede na četvrtak, 1. svibnja, u tri sata poslije ponoći. Polaganje vijenaca i molitva na brdu Štikovača, na mjestu Frankove pogibelji, započet će u 11 sati, najavio je Šimunić, pozivajući mještane da se dostojanstveno i složno priključe mimohodu.

Za one koji nisu u mogućnosti sudjelovati u mimohodu, bit će organiziran autobus do Polače koji kreće u 9 sati s Trga dr. Franje Tuđmana.

Nagrada Općine Bibinje za životno djelo dodjelit će se posthumno Mihovilu Španiću. Godišnja nagrada dodjeljuje se Ronilačkom klubu Sv. Roko iz Bibinja predsjednika Đana Iglića.

 Izvor: Zadarski list/ZDanas