fbpx

“Stečajni grobari zadarskih poduzeća”

U “plavoj” zgradi je leglo zla Zadarske županije. Tamo su stečajni grobari zadarskih poduzeća i zato ćemo u srijedu, 23. travnja, u 10 sati u dvorištu te zgrade održati prosvjed – najavljuje Petar Smokrović, predsjednik Udruge bivših zaposlenika Solidarnost Zadar. Smokrović ističe kako će radnici javno progovoriti o tijeku brojnih stečajeva nad zadarskim poduzećima ali i postaviti pitanje zašto nije uspio niti jedan stečaj i kome je u interesu uništavanje tvrtki i radnih mjesta.

– Ovim prosvjedom ujedno dajemo i podršku radnicima Nauta Lamjane u stečaju koju stečajni upravitelj Alein Khan i predsjednica Trgovačkog suda u Zadru, Ardena Bajlo, žele likvidirati. To čine pod izlikom namirenja vjerovnika i to u vrijeme kad se škver počeo izvlačiti iz krize i vraćati ljude na posao, a ne žure se završiti brojne druge stečajeve koji se po sudu vuku godinama – odlučno izjavljuje Smokrović, dodajući kako će u srijedu na prosvjedu radnika propalih zadarskih poduzeća prozvati sve one stečajne upravitelje i suce koje drže za “grobare zadarskih poduzeća”, a upravo tako su i nazvali prosvjed.

Petar Smokrović nekoć je radio u zadarskoj tvrtci Transport. Ta je tvrtka poslana u stečaj, a stečajni upravitelj Frane Zvonimir Negro radnicima je prije šest godina isplatio glavnicu. Ratne plaće i otpremnine, kaže Smokrović, još uvijek čekaju.

U najavi prosvjeda članovi Udruge Solidarnost medijima su dostavili popis onih stečajnih upravitelja koje drže “grobarima zadarskih poduzeća”, a imenom i prezimenom nabrojeno ih je osam: Edvin Šimunov, Blaž Savić, Frane Zvonimir Negro, Branko Morić, Ante Poljak, Milorad Senkić, Marica Nekić i Ivanka Bosotina. Za sve njih radnici su naveli i tvrtke u kojima u kojima su oni imenovani za stečajne upravitelje.

Izvor: Zadarski List