fbpx

Turistička signalizacija koštat će oko 50-60 tisuća kuna

Na Poluotoku je konačno postavljena smeđa turistička signalizacija. Je li ispunila glavni cilj, a to je informacija?!

Primjerice kod Kopnenih vrata u Foši, uz putokaz za Citadelu i crkvu sv. Dominika, označen je i samostan svetoga Mihovila – u prijevodu na engleski Sent Mary’s monastery. No, unatoč ovom gafu, koji će ispraviti, direktor zadarske Turističke zajednice Zvonko Šupe, zadovoljan je.

Lokacije smo izabrali u suradnji s konzervatorima. Ploče su od kortena koji je 45 dana odstajao u lužini, pa zato imaju “patinu”.

Ovakvu signalizaciju nema nitko u Hrvatskoj – pohvalio se direktor TZ Zadar Zvonko Šupe, a grešku u prijevodu na smjerokazu za crkvu sv. Mihovila koja je u engleskoj verziji nazvana samostan sv. Marije Šupe je ležerno komentirao rečenicom – “A to ćemo ispraviti!”

“Nije definirana cijena ovoga projekta”, dodao je Šupe. Smeđa turistička signalizacija koštat će oko 50-60 tisuća kuna.

A kako ste ovo obilježili Kapetanovu kulu?, pitao je jedan Zadranim. Na stupu kod Bedema ta srednjovjekovna građevina označena je strelicom “ravno” prema Trgu Petra Zoranića. Ovi će putokazi biti zbunjokazi za furešte, komentirao je.

Odgovor nismo dobili, osim obećanje da će se prometni znak koji zaklanja turističku signalizaciju kod Bedema ukloniti sutra.

Smeđa turistička signalizacija postavljena je na šest punktova na Poluotoku, kod ulaznih vrata i na Narodnom trgu.

Izvor: HRT ZD/ZDanas