fbpx

U Gradskoj knjižnici priređuje se Noć knjige – Pjesnički maraton

U organizaciji zadarskog HKD-a u Gradskoj knjižnici priređuje se Noć knjige – Pjesnički maraton. Na Forumu od 11:30 čitanje poezije i ruže, u Gradskoj knjižnici od 19 sati Pjesnički maraton.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana knjige, Odsjek za iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru organizira javno čitanje poezije i proze na španjolskom, portugalskom, katalonskom i galješkom jeziku. Deset studentica će na Forumu danas čitati poeziju raznih autora na sva četiri jezika, te ulomke iz romana Miguela de Cervantesa: Bistri vitez Don Quijote od Manche na španjolskom jeziku s obzirom da je ovaj datum UNESCO odabrao upravo jer je na ovaj dan preminuo ovaj veliki pisac.

Čitanje poezije i Don Quijotea održat će se od 11.30 do 12 sati a studentice će, slijedeći katalonski običaj darivanja ruža na dan sv. Jurja, zainteresiranim prolaznicima dijeliti ruže i pjesmu na jednom od jezika i njezin prijevod.

Ova aktivnost za cilj ima promicanje čitanja, kupovine i distribucije knjiga, zaštite autorskih prava, a ujedno i poticanje na učenje stranih jezika i čitanje književnosti na stranim jezicima.

Izvor: HRT/ZDanas