fbpx

U petak Zabranjeno pušenje dolazi u zadarski Arsenal

U petak 25. travnja, nakon duge četiri godine stanke, Zabranjeno pušenje dolazi u zadarski Arsenal. Koncertom će se promovirati novi album “Radovi na cesti”, kojeg se može besplatno preuzeti sa službene web stranice, ali većina koncerta će biti posvećena najvećim hitovima koji su obilježili tridesetogodišnji rad grupe. Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II. gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu Ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma.

Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu “Das ist Walter” grupe Zabranjeno pušenje. Tri desetljeća kasnije Pušenje objavljuje svoj deseti studijski album pod nazivom “Radovi na cesti”, a odličan prijem prva dva singla – “Boško i Admira” i “Ti voliš sapunice” – potvrdili su da su i dalje jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.

Vrata Arsenala otvaraju se u 21 sat, a početak koncerta najavljen je za 22 sata. Cijena ulaznica u pretprodaji je 60 kuna, a na dan koncerta 80 kn.

Izvor: ZL/ZDanas