fbpx

U SUBOTU SKUP NA NARODNOM TRGU: Podrška građana i njihovih kućnih ljubimaca “DA “no kill” azilima, NE šinterima!”

Organizacijski odbor inicijative za izgradnju azila za napuštene životinje Zadarske županije na jučerašnjoj konferenciji za novinare je objavio da se preko 15 tisuća građana izjasnilo za izgradnju azila. Najavili su skup podrške građana i njihovih kućnih ljubimaca te još jednom istaknuli svoju glavnu poruku: “DA ‘no kill’ azilima, NE šinterima!”.

Marijana Mustać, predsjednica Udruge za zaštitu životinja Zadar, kazala je da su građani Zadra, Hrvatske, ali i iz inozemstva, u tjedan dana potpisivanja peticije jasno izrazili svoje mišljenje.

– Tražili smo razgovor s gradskim ocima i dogovorili susret s gradonačelnikom za četvrtak, ali bez obzira na ishod razgovora, želimo s ovim skupom podrške poslati poruku cijeloj Hrvatskoj da se životinje počnu zbrinjavati u azilima u svakoj županiji, a ne preko ugovora sa šinterima koji eutanaziraju pse. S novcem koji se daje šinterima, može se izgraditi azil. A postoji i volja brojnih donatora koji bi pomogli, kazala je Mustać koja je ujedno i voditeljica nelegalnog azila na Žmirićima.

Tamo je trenutačno 60 pasa, a kako je rekla, u ovih 10 godina kroz azil je prošlo preko 3 tisuće nezbrinutih životinja.

Ante Rubeša, predsjednik Akcije mladih, koja je također u organizacijskom odboru, pozvao je sve da dođu u subotu u 12 sati na Narodni trg sa svojim psima, ali upozorio i na kulturu držanja kućnih ljubimaca – da vlasnici ponesu vrećice za izmet.

– U azilu također ima pasa koji bi se voljeli prošetati pa ako netko želi pomoći i na taj način, neka se samo dan ranije javi u azil da želi u subotu na trg doći s jednim od napuštenih pasa. Ako ima povodac, neka ga ponese, kazao je Rubeša.

 Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Vedran SITNICA