fbpx

Važno upozorenje: Ne poletjeti!

Zamislite osjećaj kada u travnju prvi put vežete dvije pobjede u sezoni, koja traje još od listopada prošle godine. U proteklih pet mjeseci Zadar je odigrao 29 utakmica i tek je sada uspio dobiti dvije zaredom. I to kakve. Nakon drame protiv Olimpije i izbjegnutog posljednjeg mjesta u ABA ligi, momčad Rajka Vidakovića je, odmah na otvaranju Lige za prvaka, išla na najteže moguće gostovanje – kod Cedevite.

Imaju i Zagrepčani određenih problema, ali riječ je o momčadi, koja je osnovni dio regionalne lige završila na drugom mjestu, sa dijametralno suprotnim omjerom od Zadra, 19-7. No, Zadrani su vjerovali da mogu iznenaditi. Počevši od trenera Rajka Vidakovića, koji nam je kasnije priznao da je imao baš snažan osjećaj da će pobijediti. Ono što je još važnije, uspio je prenijeti tu vjeru na igrače.

Veliko je zadovoljstvo vladalo u zadarskom taboru cijelim putem do doma. I treba biti tako. Nakon niza frustracija i teških trenutaka, ovakve pobjede valja proslaviti. Ali samo nakratko. Jer već sutra je nova, važna utakmica. Zadar je, pobjedom protiv Cedevite, napravio ogroman korak ka plasmanu među prva tri u Ligi za prvaka, što ujedno znači i u ABA ligu sljedeće sezone, a to je označeno kao osnovni cilj. Ali, kako je svega minutu nakon utakmice, dakle još uvijek vruće glave, rekao iskusni Toni Dijan, sada se treba okrenuti Alkaru (sutra, 19 sati), jer “samo ako to pobijedimo, moći ćemo reći da smo dobro otvorili prvenstvo.”

Može li Alkar ugroziti Zadar u Krešinom domu? Realno, šanse su mu minimalne, gotovo nikakve. Kakav god da bio, Zadar bi u toj utakmici trebao bez problema upisati dva boda. Ali kada smo to, nakon utakmice u Zagrebu, onako kroz šalu rekli Rajku Vidakoviću, odmah se uozbiljio: “Tako sportaši ne smiju razmišljati. Ni u kojem trenutku. Svakoga protivnika treba respektirati i shvatiti maksimalno ozbiljno. Alkaru ćemo pristupiti jednako kao Cedeviti i bilo kome drugome.”

Izvor: Zadarski list/ZDanas

 Foto: Zvonko KUCELIN