fbpx

Večeras koncert: Duo violina

Večeras se u Svečanoj dvorani Sveučilišta nastavlja ciklus Mladi zadarski glazbenici koji organizira HNK-a Zadar. Nastupit će zadarska violinistica Ankica Šoša Graziani i Zagrepčakna Lana Adamović i to kao duo violina. Koncert počinje u 20 sati.

U ponedjeljak 07. travnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta nastavlja se ciklus Mladi zadarski glazbenici Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

Na koncertu s početkom u 20 sati predstavit će se zadarska violinistica Ankica Šoša Graziani i njezina kolegica iz Zagreba, Lana Adamović i to kao duo violina.

Ove dvije mlade glazbenice, s programom kojeg će odsvirati u Zadru predstavile su se na Tribini Darko Lukić u organizaciji KD Lisinski iHrvatskog društva glazbenih umjetnika u listopadu 2013. za koju se čekaju rezultate do 28. ovog mjeseca.

Za zadarsku publiku svirat će tako Sonatu za dvije violine u C – duru op. 56 ruskog majstora Sergeja Prokofjeva, Koncertni duo za dvije violine op. 25 Huberta Léonarda i Pet studija za dvije solo violine, hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula.

Ankica i Lana magistrirale su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Maje Dešpalj Begović. Rado i često zajedno muziciraju, održavaju koncerte te idu na natjecanja. U 2013. godini osim na Tribini Darko Lukić skupa su se predstavile i na 10. Međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić u Samoboru.

Ciklus Mladi zadarski glazbenici u organizaciji HNK Zadar podrška je mladim glazbenicima sa zadarskog područja u obliku cjelokupne organizacije koncerta na podiju pred svojom publikom. Također je i poticaj mladim umjetnicima za njihov daljnji rad.

U ovoj Koncertnoj sezoni HNK Zadar bila su predviđena četiri koncerta u Ciklusu. Već su se predstavili klarinetist Lovre Lučić, sopranistica Marta Musap (koja je prije dva tjedna u Muzeju Mimara osvojila nagradu Mladi pjevač godine 2014. u sklopu ciklusa Molto cantabile 2 Koncertne direkcije Zagreb), a nakon koncerta dua violina, Ankice Šoše Graziani i Lane Adamović, u svibnju slijedi i gitaristički recital Zadranke Eme Stein.

Izvor: HRT/ZDanas