fbpx

Visković i Derđ prelaze na Županijski sud

Općinski sud u Zadru nastavio je pozitivnu praksu smanjenja broja neriješenih predmeta na ovom sudu. U prvom tromjesječju ove godine razriješeno je ukupno 1.373 predmeta, od čega se 404 predmeta odnose na one starije od tri godine.

– Ove brojke su znak da se na ovom sudu ne rješavaju lakši i noviji predmeti, nego se pokušava učiniti svojevrsni “udar” na starije predmete koji čine između trećine i četvrtine ukupnog broja neriješenih predmeta, rekao je Željko Rogić, predsjednik Općinskog suda u Zadru, ističući kako se on ne hvali pozitivnim rezultatima zbog osobne promocije, već zbog suda i sudaca koji tu rade.

Rogić je na konferenciji za medije najavio i odlazak dvaju sudaca s Kaznenog odjela, jer prelaze na Županijski sud, a njih bi Državno sudbeno vijeće trebalo imenovati već u ponedjeljak. Riječ je o Željku Đerđu i Hrvoju Viskoviću, Rogićevu prethodniku, koje će zamijeniti Ante Bačić i Ana Brkić, sutkinja Kaznenog odjela Općinskog suda, koja će zbog reorganizacije ranije završiti porodiljni dopust.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Marin GOSPIĆ