fbpx

Wings for life World Run 4. svibnja starta s Pozdrava Suncu

Ustanimo i trčimo za one koji to ne mogu – moto je sportsko-humanitarne manifestacije Wings for life World Run koja 4. svibnja starta s Pozdrava Suncu u Zadru, a završava u Primoštenu. Zadar je izabran kao jedan od 34 svjetske lokacije raspoređene na pet kontinenata, a cilj utrke je prikupiti sredstva za istraživanje i liječenje bolesti leđne moždine.

Iako se do sada za utrku prijavilo oko 2.200 osoba, direktor Atletskog saveza, Siniša Ergotić, jučer je na konferenciji za medije organiziranoj u Maloj vijećnici Grada Zadra istaknuo kako vjeruje da će se do 27. travnja ta brojka popeti na tri tisuće sudionika.

– Već sada je Hrvatska treća po broju sudionika, čime smo pokazali da smo mala zemlja s velikim srcem. Zadar se pokazao kao odličan domaćin, a nije odabran slučajno. Malo gdje će se utrka održavati pored ovakvih znamenitosti kao što je to u Zadru. Zato pozivamo sve one koji se do sada nisu prijavili, da to učine i daju svoj doprinos – rekao je Ergović najavljujući i vrijednu nagradu za pobjednike. Po jedan muškarac i jedna žena moći će besplatno otputovati slijedeće godine na bilo koju svjetsku lokaciju gdje se bude održavala utrka.

Za utrku se prijavio i gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je priznao kako i nije neki trkač, a i direktor TZ Grada Zadra Zvonko Šupe koji je sudionicima utrke obećao i bogat zabavni program u gradu. Najavio je koncert Nene Belana i jednog dubrovačkog benda, a večer prije utrke nastup zbora Brodosplit u katedrali.

Najbolja hrvatska maratonka i hrvatska ambasadorica utrke, Lisa Christina Stublić, poručila je kako će trčati rekreativno, a svim ostalim sudionicima preporučila je da da trče svoj tempo i uživaju.

– Najvažnije je sudjelovati kako bismo pomogli Zakladi i onima koji to ne mogu – istaknula je Lisa Christina.

– Kako bi utrka protekla u najboljem redu policija će za sav promet, pa i pješake, 4. svibnja u vremenu od 11 do 13 sati zatvoriti gradsku dionicu utrke od Poluotoka, Ulicom Zrinsko-frankopanskom i Dr. Franje Tuđmana prema Bulevaru, a od 11.30 do 14.30 sati zbog utrke se neće prometovati Jadranskom magistralom sve do Draga već okolnim cestama – pojasnio je Božidar Buduša iz Prometne policije te zamolio sve građane za oprez, ali i strpljenje.

Izvor: Zadarski list/ZDanas