fbpx

Za 105 radnih mjesta 2100 molbi!

Golem broj nezaposlenih i gospodarska kriza učinili su da se svako radno mjesto cijeni kao suho zlato. U gospodarskoj zoni u Murvici, jedan slovenski prodajno-proizvodni centar u rujnu otvara svoja vrata. Natječaj je prošao, a za 105 radnih mjesta došlo je nevjerojatnih 2100 molbi iz cijele Hrvatske.

Prijave su stigle sa svih strana – od Imotskog do Vukovara! Za sad je podneseno 2100 molbi, što je dvadeset radnika na jedno mjesto. Predstavnici slovenskog prodajno-proizvodnog centra posljednjih su dana razgovarali sa svim kandidatima s područja naše općine i regije pa čak i šire. Zanimanje je zaista golemo, a kriterije određuje stručno povjerenstvo. Razgovore prati čak i psiholog, otkrio nam je Davor Lončar, načelnik općine Poličnik. Inače, najveći slovenski proizvođač i distributer namještaja na 25 000 četvornih metara gradi halu u kojoj će se smjestiti proizvodnja, distribucija, prodaja i skladište.

U prvoj fazi ćemo zaposliti 105 radnika, a u drugoj, kad planiramo izgraditi hale za proizvodne djelatnosti na 8000 četvornih metara, zaposlit ćemo još 75 radnika, kaže Dunja Cigić, predstavnica prodajno-proizvodnog centra.
U situaciji opće krize i nezaposlenosti zapošljavanje više od 100 ljudi u Murvici iznimna je vijest, o čemu najbolje govori i 2100 molbi za posao iz cijele Hrvatske. Važno je i to što će se uglavnom raditi o proizvodnji, a ne samo trgovini.

Izvor: HRT/ZDanas