fbpx

Zadar se nije uspio spasiti od poraza protiv Dinama

Zadar je izgubio utakmicu protiv Dinama nakon što je u prvom poluvremenu ušao u zaostatak od 0:2. No “plavi” su u drugom poluvremenu ozbiljno stisnuli “modre” (ovaj put zlatne) i samo su centimetri nedostajali da barem jedan bod ostane u Zadru.

Od prve minute „modri” su krenuli agresivno prem vratima Zadra koji se povukao na svoju polovicu i s jedanaest igrača branio svoj gol. Međutim, momčad Ferde Milina nije dugo izdržala, već u 3. minuti Dinamo je poveo. Soudani je petljao s loptom na rubu šesnaesterca, obrana Zadra kratko je odbila do Fernandesa koji je iskosa s lijeve strane tukao u suprotni kut vratara Matkovića. Lopta je „skinula paučinu iz rašlji”, Matković je jednostavno bio nemoćan – 0:1.

U 25. minuti Oršulić je neoprezno izgubio jednu loptu na 30-ak metara, prihvatio ju je Soudani. Uposlio je Čopa koji izlazi sam ispred Matkovića koji iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik.

U 38. minuti Čop je na desnoj strani uzeo loptu, neobjašnjivo lako ispremiješao obranu Zadrana i pogodio malu mrežicu Matkovićevih vratiju – 0:2. U 43. minuti trener Zoran Mamić primoran je raditi prvu izmjenu, umjesto ozlijeđenog Ademija na travnjak šalje Pavićića.o.

U 70. minuti Zadrani su smanjili. Weitzer je majstorski okrenuo Šimunovića, ušau u šesnaesterac gostiju i na suprotnoj vratnici prizemnom loptom uposlio Tadić koji je praktički s loptom ušetao u prazan gol gostiju – 1:2.

Najbolju priliku za izjednačenje Zadar je propustio u 85. minuti. Ivančić je odlično na desnioj strani uposlio Weitzera koji tuče iskosa, ali umjesto u mreži njegova lopta završila je na desnioj vratnici Ježininog gola. Sudac Pejin produžio je utakmicu samo tri minute što je premalo s obzirom na bakljadu. Upravo u posljednjim trenucima Zadra je imao priliku doći do izjednačenja, Ikić je pucao glavom,a Šimunović glavom skinuo loptu s gol crte.

– Čestitam Dinamu na pobjedi. Utakmica je imala dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo mi previše respektirali protivnika. U drugom smo sa zamjenama dobili okomitost, koja nas je krasila na svim utakmicama u posljednje vrijeme. Bez obzira na poraz, a s obzirom na kvalitetu Dinama i kao kluba i momčadi, ponosan sam kako je moja momčad odigrala 90 minuta i čestitam igračima – rekao je nakon utakmice trener Zadra Ferdo Milin.

ZADAR – DINAMO 1:2
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Dražen Pejić (Vukovar) i Hrvoje Menđušić (Vinkovci). Strijelci: 0:1 Fernandes (3′), 0:2 Čop (38′), 1:2 Tadić (70′). Žuti kartoni: Jerbić, Hrgović (Zadar), Šimunović (Dinamo)

ZADAR: Matković, Jerbić, Ikić, Neretljak, Sarić, Oršulić, Banović (od 75. Muić), Surać (od 53. Weitzer), Hrgović, Blažević (od 46. Tadić), Ivančić. Trener: Ferdo Milin.

DINAMO: Ježina, Šimunić, Šimunović, Pinto, Ademi (od 43. Pavičić), Antolić, Fernandes, Pivarić, Brozović, Soudani (od 83. Leko), Čop (od 87. Halilović). Trener: Zoran Mamić.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Zvonko KUCELIN