fbpx

Zadarskim umirovljenicima uskrsnica 200 kuna

Želimo izraziti zadovoljstvo što već petu godinu zaredom, od kada je Hrvatska stranka umirovljenika zastupljena u Gradskom vijeću, a u povodu Uskrsa, Grad Zadar isplaćuje umirovljenicima uskrsnicu. Radi se o svim umrovljenicima čija mirovina ne prelazi dvije tisuće kuna što je ujedno i prosječna mirovina hrvatskog umirovljenika – rekli su jučer na konferenciji za novinare Duško Vuković, predsjednik Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika te njegov zamjenik Tomislav Pavić.

Uskrsnicu će tako primiti oko pet tisuća umirovljenika s područja grada u iznosu od 200 kuna. U Zadru ima 19.800 umirovljenika, a cijelo područje županije broji 40.000 osoba treće životne dobi.

Vuković i Pavić, su naglasili kako očekuju realizaciju još nekih segmenata programa koji je koalicijski dogovoren, a nakon što za to budu stvoreni tehnički uvjeti verifikacije i provjere imovnog stanja umirovljeničke populacije u gradu Zadru, kao što je smanjenje cijene komunalne naknade, vode i mjesečne parkirne karte.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Zvonko KUCELIN