fbpx

Zadrani skupom na Narodnom trgu podržali izgradnju legalnog azila

Članovi Udruge za zaštitu životinja održali su danas na Narodnom trgu u Zadru skup podrške za izgradnju legalnih azila umjesto, kako kažu, brojnih šinterskih stanica koji se otvaraju širom zemlje i u kojima se prikupljaju životinje da bi ih eutanazirali.

Tražimo da se u Hrvatskoj zabrane šinteraji i eutanazija pasa u skloništima. Ovaj skup podrške nije samo za Zadar ovo je za cijelu Hrvatsku. Šinteri su se proširili po cijeloj zemlji, zatvaraju se Udruge i no kill azili zbog privatnih interesa. Odlučili smo tome stati na kraj. Krenuli smo sa Zadrom i kada se vidjela revolucija u Zadru digle su se i ostale udruge. Sada svi zajednički idemo prema resornom ministarstvu i Saboru da se to zabrani i da cijela država postane no kill. Želimo pokazati da je bilo dosta.

Izjavila je predsjednica zadarske Udruge za zaštitu životinja Marijana Mustać.

Podsjećamo da je gradonačelnik Božidar Kalmeta u potpunosti podržao Udrugu za zaštitu životinja, a Marijana Mustać iz Udruge za zaštitu životinja zadovoljna je postignutim dogovorom jer su predstavnici Grada prihvatili sve uvjete udruge. Tako će zadarski azil i dalje biti no kill azil odnosno nema ubijanja životinja – dogovoreno je na jučerašnjem sastanku u Gradskoj upravi.

 Izvor: HRT/ZDanas

Foto: SD