fbpx

Zlatko Sudac posjetio Vojarnu Zemunik

Poznati hrvatski karizmatik, velečasni Zlatko Sudac, ponovno je posjetio Vojarnu Zemunik. Posjet je organizirao vojni dekan i kapelan VK “Svetog Gabrijela Arkanđela” o. Ivo Topalović. Treći po redu posjet Sudca bazi Zemunik, organiziran je u sklopu duhovnih sadržaja koje je mjesna kapelanija pripremila u korizmeno vrijeme, a propovijed je posvetio ljubavi.

– Lijepo je voljeti i imati osjećaj da si voljen. Ljubav je pokretač i snaga našeg života, a gdje nema žara tako je lako izgubimo. Voljeti, moji dragi prijatelji, može samo onaj koji može nositi križ jer ljubav i patnja su jedno, istaknuo je Sudac te pojasnio kako je jedini razlog dolaska Isusa Krista ljubav.

– Kada se ljubav izgubi, nastavio je Sudac, umnažaju se zakoni jer pokazujemo slabost u sebi, ostajemo bez temelja. Tada se mora majku moliti za rađanjem djece, za dojenjem djeteta, otac se moli biti pažljiv, poziva se na poštivanje. I kada nas život dovede do samrtne postelje i tada će biti jedino važno koliko sam volio i jesam li bio voljen. Nije lako danas sebe darivati za druge, a ne primati zauzvrat ništa, a zamislite još voljeti drugoga kao sebe samoga, potaknuo je Sudac na promišljanje o zapovijedima ljubavi.

– Naš je život veliki dar ljubavi i ako ne živimo u ono što vjerujemo počet ćemo vjerovati u ono što živimo, poručio je velečasni Sudac.

Na kraju misnog slavlja vlč. Zlatko je zaželio svim djelatnicima vojarne i njihovim obiteljima sretan i radostan Uskrs, a otac Topalović se zahvalio velečasnom za zajedništvo i prijateljstvo koje osjeća prema postrojbama Hrvatske vojske u Zemuniku i Divuljama, te redarstvenim snagama na području Zadra za koje ovoga vikenda održava novi ciklus duhovne obnove.

Svetu misu i ovoga puta animirao je glazbenik Ivan Puljić koji je svim sudionicima susreta s velečasnim Sudcem darovao CD album “Za neki novi svijet”.

 Izvor: Zadarski list/ZDanas