fbpx

20. obljetnica SG SOD “Damir Tomljanović – Gavran”

Prije dva desetljeća utemeljena je postrojba Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika ”Damir Tomljanović – Gavran” u Šepurinama. Značajna obljetnica obilježava se višednevnim programom.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, večeras s početkom u 18 sati, bit će održana svečana akademija. U svečanom programu uz zapovjednika postrojbe brigadira Wernera Ilića i predsjednika Udruge Branimira Ražova, sudjeluju pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, Zoran Jelenković i zbor Belafuža.

U sklopu programa bit će predstavljen film o postrojbi autora Vinka Brešana „Visoko učilište hrabrosti”, koji je na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Bukureštu 1997. osvojio prvu nagradu.

Uz osnivača postrojbe generala Ante Gotovine svečanosti će nazočiti mnogobrojni ratni generali i zapovjednici ratnih postrojbi, izaslanici predsjednika RH, ministra obrane, načelnika GS OS RH i ministarstva branitelja.

Svečani program nastavlja se idući dan, u subotu 3. svibnja, 20. Memorijalnim malonogometnim turnirom u čast Damira Tomljanovića – Gavrana i svih poginulih branitelja. Turnir će se održati na Bilom Brigu u Zadru, na Trgu Damira Tomljanovića – Gavrana ( igralište OŠ Zadarski Otoci ) – najavljuje Udruga pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran”.

Izvor: HRT/ZDanas