fbpx

7. AGRO ARCU održati će se od 9. do 11. svibnja u Biogradu na Moru

Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, 7. AGRO ARCU koja će se održati od 9. do 11. svibnja u Biogradu na Moru (Sportska dvorana Osnovne škole Biograd na Moru, Dr. Franje Tuđmana 27). Svečano otvorenje sajma i protokolarno razgledavanje održat će se u petak, 9. svibnja s početkom u 11 sati.

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu bit će predstavljeno više od 400 inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija iz poljoprivrede i prehrambene industrije iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Slovenije, Poljske, Mađarske, Švedske, Rusije, Iraka, Katara, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Sirije i Irana. Pored afirmiranih inovatora i gospodarskih subjekata, ove će se godine sa zanimljivim poljoprivrednim proizvodima i idejama predstaviti i učenici iz desetak hrvatskih osnovnih i srednjih strukovnih škola. Uz prodajno-izložbeni dio, na sajmu će biti održan niz stručnih predavanja i radionica, a predviđen je i zabavni program.

Uz Udrugu inovatora Hrvatske i Grad Biograd na Moru organizaciji ovogodišnjeg sajma pridružili su se i Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zadarska županija i HGK – Županijska komora Zadar kao suorganizatori, Iran kao zemlja partner, Karlovačka županija kao županija partner, Ivanić Grad, Benkovac i Slatina kao gradovi partneri, Vižinada kao općina partner te Centar za certificiranje halal kvalitete i Savjetodavna služba kao suradničke institucije. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Zdanas