fbpx

Alein Khan jutros podijelio 6 otkaza, ostali odbili raditi

Neprilike u Nauti Lamjani ne prestaju. Jutros je stečajni upravitelj Alein Khan  dočekao šestoricu radnika s otkazima.

Ostatak radnika, njih 30 koji su još uvijek zaposleni u brodogradilištu odbilo je ući u pogone nakon što su čuli za oduku stečajnog upravitelja.

Podsjetimo, radnicima ugovor o radu ističe 1. svibnja, a sindikati se nadaju da će im oni biti produljeni jer posla na remontu brodova ima

 Nakon višednevne agonije ispred zatvorenog brodogradilišta Nauta Lamjana na Ugljanu, 40 radnika ipak je pušteno na posao. Jedini koji neće raditi i koji su dobili otkaz su sindikalni povjerenik Mario Košta i bivši direktor Ivo Baljkas.

– Stečajni upravitelj Alein Khan popustio je i škver je na posao primio svih 40 radnika osim sindikalnog povjerenika i bivšeg direktora koji su dobili izvanredni otkaz. Na te otkaze ćemo se žaliti, a dobro je što je stečajni upravitelj shvatio da se moraju odraditi ugovoreni poslovi na brodovima jer bi u protivnom nastupila višemilijunska šteta, rekao nam je Vedran Uranija, pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Zadar te najavio skori sastanak s novim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom o slučaju Lamjana na kojem će razgovarati o razlozima zbog kojih je brodogradilište završilo u stečaju.

ZDanas