fbpx

Dionica Bleiburških žrtava u dužini oko 900 m košta 6.341.000 kn

U srijedu je u promet pušten kružni tok između trgovinskih centara Interspara i Mercatora. Riječ je o prometnoj točki s većim brojem evidentiranih prometnih nesreća, a koja uopće nije bila pripremljena za veliki broj motornih vozila kojima su Zadrani pohodili ova dva trgovinska centra.

O izgradnji rotora i rekonstrukciji Ulice bleiburških žrtava do Sv. Marije govorio je na samom rotoru zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Na tom potezu rekonstruirana je sva infrastruktura. Dio nogostupa bit će pretvoren u biciklističku stazu.

– Za otprilike mjesec dana bit će puštena u promet i dionica od Sv. Marije do Dubrovačke ulice, po novom Borka Šarlije Kese. Rekonstruirat će se i dio koji se nastavlja na Splitsku ulicu pa sve do križanja s ulicom Hrvatskog sabora. Time će se konačno otvoriti kvalitetno rješavanje prometa na Bilom brigu. Istovremeno se vrši otkup zemljišta za rekonstrukciju Splitske ulice koja bi trebala početi na jesen. Grad Zadar će otkupiti zemljište, a Hrvatske ceste će riješiti još jednu neuralgičnu prometnu točku, izlazak iz Splitske ulice na Ulicu Hrvatskog sabora, rekao je Kalmeta.

Dionica Bleiburških žrtava u dužini oko 900 m koja je rekonstruirana košta 6.341.000 kn, a 40 posto investicije odnosi se na izgradnju rotora. Prema Kalmeti, asfaltiranje privremene premosnice preko parkirališta Interspara financirat će ovaj trgovinski centar, a nekoliko zamjerki vezanih za na brzinu postavljenu hortikulturu, riješit će prema njegovom zamjeniku Zvonimiru Vrančiću, zadarski Nasadi. Naime, novinari i znatiželjnici su već primijetili da su posađeni borovi postavljeni ukrivo što može biti vrlo opasno kod prve malo veće bure, a da kamene kocke oko rotora nisu baš vizualno dobro napravljene.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Ezadar.hr