fbpx

Donirano 10.000 kuna Odsjeku za dječju rehabilitaciju

Ekipa zadarskog filma Mali div donirala je 10.000 kuna Odsjeku za dječju rehabilitaciju Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice Zadar, na kojem se već više od dva desetljeća liječe djeca s motoričkim i respiratornim smetnjama. Novac prikupljen od ulaznica za projekcije Malog diva, kako su rekli Enio Meštrović i Branimir Čakić, i sada i ubuduće donirat će se djeci, shodno poruci koju film nosi.

Dr. Neven Birkić, šef Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, uručio je zahvalnice Branimiru Čakiću, producentu i scenaristu, Eniju Meštroviću, glumcu u filmu koji je zajedno s Igorom Goićem pokrenuo ovo humanitarno djelovanje.

– Bio nam je cilj u stvarnosti pratiti poruku filma, a to je suosjećanje prema svakom obliku života. Zato je ovo nabolji način za početak cijele akcije. Na filmu je iz srca radilo 408 ljudi, da nitko nije uzeo niti kune. Čak jedan od glavnih glumaca koji je ostao bez posla i hrani se u Pučkoj kuhinji nije htio uzeti niti jednu kunu, kazao je Branimir Čakić.

Meštrović je rekao da su na filmu volonterski radili skoro godinu i pol dana.

– Ova novčana donacija uopće ne odražava energiju i vrijeme koje smo potrošili u stvaranju ovog filma. Hvala svima u Zadru koji su nam dali podršku i shvatili našu ideju. Nadam se da će ovo potaknuti i neke druge da daju svoje slobodno vrijeme i volju za dobrobit ovog društva. Napravite nešto dobro i bolje ćete se osjećati, rekao je Enio Meštrović.

Dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske ravnateljice OB Zadar zahvalio je na ovoj vrijednoj donaciji.

– Donacija je stigla u pravo vrijeme, ali i na pravo mjesto jer ovdje na fizikalnoj terapiji se liječe djeca s raznim ozljedama, ali i s poteškoćama u razvoju. Oni su svi mali divovi koji se svaki dan nose s raznim preprekama, kazao je dr. Karlo.

– Nadam se da će ova vaša mala, ali vrlo vrijedna donacija potaknuti i druge da se i oni uključe, a da to sve skupa dade rezultat u smislu većeg i opremljenijeg prostora, a onda i više mogućnosti i sredstva za bržu i kvalitetniju rehabilitaciju male djece. Odlaskom u Polikliniku nadam se da ćemo dobiti jedan reprezentativni prostor i da se sljedeći put vidimo tamo, rekao je dr. Birkić.

Izvor: ZL/ZDanas