fbpx

Druga liga pred vratima

U možda najvažnijoj utakmici sezone, nogometaši Zadra izgledali su…smiješno

U prevažnoj utakmici pretposljednjeg kola nogometaši Slavena su pobjedom 5:1 učinili velik korak prema spašavanju od ispadanja dok je Zadar produbio agoniju koju prolaze posljednjih nekoliko kola. Od prve je minute krenulo žustro. Melnjak je oteo loptu, pucao je Delić kojemu je udarac Šimurina skrenuo u korner. Melnjaku je u 3. minuti također lopta izbila u korner, no Ozobić je prebacio cijeli teren ne pogodivši nikoga. Treći korner Slavenaši su imali u 4. minuti kada je pred Vugrincem loptu u korner izbacio Bilaver. Opasno su u tim trenucima pritiskali Slavenaši.

Pritisak Slavena

Odlično je u 6. minuti ubacio Melnjak, no Matković je bio siguran u petercu. Potvrda bolje igre Slavena stigla je u 9. minuti. Crepulja je dugom loptom pronašao Ozobića koji je znalački prihvatio loptu, ušao u kazneni prostor i snažno je zakucao u mrežu. No mira nije bilo. Dok su Slavenaši još slavili gol, Zadrani su uzvratili, Tadić je previše prtljao i loptu mu je u posljednjem trenutku izbio Edson. U 13. minuti velika prigoda za plave. Ozobić je potegnuo kontru, dodao Vugrincu koji je loptu majstorski predao Deliću koji je pucao, slabo, u peterac, izravno u ruke golmana. U ozbiljnoj prilici ponovno se našao Ozobić u 16. minuti kada je pred Matkovićem loše reagirao na loptu Purića.

U 17. minuti priprijetio je Zadar nakon ubačaja Bilavera, udarac Tadića Picak je skrenuo u korner, nakon kojeg je lopta prošla ispred Picaka, a nitko je nije dirao. U 18. minuti Glavina se sam izborio za stopostotnu priliku, no kada se riješio i posljednjeg čuvara i izbio oči u oči s Matkovićem neshvatljivo je pucao pored gola. Banović je udarac prema Picaku isprobao u 24. minuti, no preslabo i neprecizno. Druga potvrda boljih domaćina stigla je u 25. minuti, a strijelac je opet bio Ozobić. Potegao je Delić lijevom stranom i izborio se za odličnu povratnu loptu Ozobiću koji je iz drugog pokušaja svladao Matkovića. Zadrani su priliku imali u 30. minuti kada je Melnjak “skuhao frku”, a kasnije i ispravio pogrešku pred Picakom. Dvojbena se situacija dogodila u 33. minuti kada je Ozobić opalio iz slobodnog udarca s oko 25 metara, a je li lopta od prečke ušla u gol ili pogodila liniju, tri bliže postavljena suca nisu mogli otkriti pa su pustili igru. Novu priliku Slavenaši su “iskemijali” u 37. minuti.

Bezopasan Zadar

Potegao je Matoš, dodao Ozobiću koji je vratio loptu u peterac Glavini kojem je loptu pročitao Matković i izbio u korner. Nakon udarca iz kuta najviši je bio Grgić koji je pucao glavom, loptu je zamalo iz ruku ispustio golman Matković, no ispravio je svoju pogrešku. Zadrani su imali veliku priliku u 40. minuti kada je u skoku Ivančić nadvisio Malnjaka, no prebacio je i cijeli gol. Slavenaši su svoj treći gol postigli u 42. minuti kada je Matoš izvrsnim udarcem iz daljine sa oko 25 metara svladao Matkovića. Akciju je započeo Delić koji je odlično oteo loptu Bilaveru. Posljednju priliku prvog dijela imao je Neretljak nakon kornera Banovića. U nastavku utakmice igra se primirila, Ivančić je u 48. minuti tražio kazneni udarac, no sudac je mahnuo rukom, a na drugoj strani se Ozobić našao u prilici, no učinio je prekršaj. Udarac je iz slobodnjaka u 51. minuti isprobao Jerbić, no pucao je izravno u Picaka. Četvrti gol u mreži Zadrana pao je u 65. minuti.

Bilaveru crveni karton

Matoš je odlično proigrao Ozobića koji se sunovratio u 16-terac i dodao Glavini kojeg je sleđa srušio Bilaver i skrivio penal, a zbog prekršaja je zaradio i crveni karton. Kazneni je udarac uspješno realizirao Delić. Zadrani su smanjili na 4:1 u 74. minuti prekrasnim zgoditkom Tadića s tridesetak metara. Zanimljivosti nije nedostajalo Picak je u 77. minuti obranio “bombu” Banovića i spasio čisti zgoditak. Zadrani su u tim trenucima bili opasniji s igračem manje, no Slavenaši su se držali hrabro do kraja utakmice. Na kraju je i Glavina postigao konačnih 5:1. (Podravski list)

SLAVEN – ZADAR 5:1
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 2500. Sudac: Ante Vučemilović – Šimunović (Osijek). Pomoćni suci: Goran Pataki (Đakovo) i Jerko Crnčić (Vrbovec). Strijelci: 1:0 Ozobić (9′), 2:0 Ozobić (25′), 3:0 Matoš (42′), 4:0 Delić (65′-11m), 4:1 Tadić (74′), 5:1 Glavina (90′).

Žuti kartoni: Zadar: Šimurina (’27), Ivančić (’45), Slaven: Matoš (’85). Crveni kartoni: Josip Bilaver (Zadar) (’64 – prekršaj u izglednoj gol prilici).

SLAVEN (4-4-2): Picak 6.5 – Purić 7, Grgić 6.5 (od 63. Fuštar 6), Edson 6.5, Melnjak 7 – Ozobić 8, Čanađija 6.5, Crepulja 6.5 (od 29. Brlek 6.5), Delić 6.5 – Glavina 6.5, Vugrinec 6 (od 29. Matoš 7). Trener: Elvis Scoria.

ZADAR (3-5-2): Matković 5.5 – Šimurina 5, Neretljak 5.5, Con 5 (od 84. Jakoliš – ) – Bilaver 5, Jerbić 5, Muić 5 (od 56. Čirjak 5), Banović 5.5, Sarić 5 – Ivančić 5.5 (od 69. Kapović 5), Tadić 6.5. Trener: Ferdo Milin.

Izvor: Zadarski list/ZDanas