fbpx

Hajdaš Dončić i svita na račun Splićana popili 7 butelja vina, bocu šampanjca i pojeli 8 kg ribe

Hajdaš Dončić i svita na račun Splićana popili 7 butelja vina, bocu šampanjca i pojeli 8 kg ribe

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar danas je konačno odlučio javno pokazati famozni račun iz restorana Zrno soli koji je nastao za pretposljednjeg posjeta ministra Hajdaš Dončića Splitu. O ručku je Index pisao još tog dana, a do danas Gradska uprava nije odgovorila gradskom vijećniku Jakovu Prkiću na njegov zahtjev da mu se pokaže račun, unatoč tome što je dosad poslao čak tri upita.

Baldasar: Tebi je račun najvažniji

Ni danas vjerojatno Baldasar ne bi otkrio račun, da nije bio prozvan za ignoriranje Zakona o pravu na pristup informacijama, vezan uz zahtjev vijećnika Prkića.

“Tebi je račun najvažniji”, kazao je Baldasar kada smo ga pitali.

“Pa pohvalite se vi nečim drugim, koja su to konkretna postignuća”, replicirali smo.

Valjda u želji da ispadne korektan, što nije, jer Prkiću nije odgovorio tri mjeseca, Baldasar je odlučio ipak pokazati račun, za koji je na dan ručka tvrdio da ga plaća Grad Split, a onda odmah iduće jutro kazao da je to krivo interpretirano jer da će 9.500 kuna na tri dijela podijeliti i Banovina, ali i Lučka uprava Split te Jadrolinija, čiji su predstavnici također bili na ručku.

Probrana dužnosnička nepca: Pošip za 1.500 kuna i čokoladne torte za 760 kuna

Jučer nas je Hajdaš Dončić iznenadio kada smo ga pitali gdje ga danas vode na ručak.

“Malo sam se popunio pa ću preskočiti ručak”, priznao je ministar prometa da je na dijeti. Ne čudi, jer kada se pogleda račun iz Zrna soli, vidi se da 16 uzvanika među kojima su bili i Baldasar i oba dogradonačelnika, ali i vlasnik splitskog škvera Tomislav Debeljak, nisu štedjeli. Družina na čelu s ministrom potukla je tako gotovo 4 tisuće kuna oborite ribe, s tim da je još planulo 700 kuna škampa po želji. Pio se fini Pošip, pet boca je došlo 1.500 kuna, dok su se za desert zasladili sa čokoladnom tortom po cijeni 40 kuna komad. Suma sumarum 9.575. kuna.

Nije predjelo, nego “punokrvno” jelo: Prije oborite ribe, tris šefa kuhinje

Posebno je zanimljiva stavka “tris šefa kuhinje”. Što li je to? 17 porcija po 100 kuna, ukupno 1.700 kuna. U restoranu Zrno soli su nam ljubazno pojasnili da je to “punokrvno jelo”, a ne predjelo i da se sastoji od domaćih njoka, raviola i tartufa sa škampima. “Ma to vam je super, može se čovjek najesti od toga”, kazali su nam u restoranu.

Ipak, unatoč uvjeravanju u Zrnu soli, sva je prilika da su Hajdaš Dončić, Baldasar i društvo tris “maznuli” kao predjelo, prije oborite ribe i škampa po izboru. Čisto, da ne ostanu gladni.

Račun podijelili nakon dva i pol mjeseca

Račun je izdan 6. veljače u 16.05 sati, što smo znali, jer je Baldasar na Indexov zahtjev pozvao konobara da mu donese račun. Trodioba računa napravljena je, pak, dva i pol mjeseca kasnije 14. travnja, dakle, debelo nakon što je vijećnik Prkić poslao zahtjev da mu se predoči faktura. Lučka uprava platila je tri tisuće kuna, Jadrolinija također, a ostatak Grad.

Izvor: Index.hr