fbpx

Humanitarni koncert za pomoć poplavljenoj Slavoniji

U srijedu, 28. svibnja, održat će se posljednji koncert u ciklusu Mladi zadarski glazbenici u organizaciji HNK Zadar.

U Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati gitaristički recital održat će Zadranka Ema Stein. Cjelokupni prihod od prodaje karata Hrvatsko narodno kazalište Zadar uplatit će na račun Crvenog križa za pomoć poplavljenoj Slavoniji.

Cijena jedne karte bit će 30 kuna. Prodaja karata je na blagajni HNK Zadar od sutra; od 11 do 13 i od 18 do 20 sati te na mjestu održavanja koncerta, sat vremena ranije.

Ema Stein gitaru je započela svirati u razredu Mirjane Supičić u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u rodnom Zadru. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu Elly Bašić s prof. Antom Čagljem. Diplomirala je 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je studirala kod profesora Darka Petrinjaka i Ante Čaglja. Od 2008. godine koncertira s flautisticom Lidijom Ljubičić u duu EmmaLee, s kojom se u Zadru predstavila 2009., a od 2010. sa gitaristom i lutnjistom Edinom Karamazovim. Ove godine Dušan Bogdanović, jedan od vodećih skladatelja za gitaru, posvetio je Emi skladbu The Golden flower visitations te je za to notno izdanje ona načinila redakciju. Živi u Zagrebu i predaje gitaru na Glazbenom učilištu Elly Bašić te redovito koncertira diljem zemlje, ali i u inozemstvu. Program kojeg će izvesti u Zadru nazvala je Bajka s varijacijama. Čine ga djela Francesca da Milana, Luysa de Narvaeza, Miguela Llobeta i Dušana Bogdanovića.

Izvor: Zadarski list/ZDanas