fbpx

“Istina” se vraća u zadarsko kazalište

Nedugo nakon premijere, koprodukcija HNK Zadra i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu, “Istina” ponovno dolazi u Zadar. Komedija o prijateljstvima, lažima i istini, temeljena na vječnim muško-ženskim odnosima, igrat će u HNK-u Zadar u četvrtak, 8. svibnja u 20 sati.

“Istinu” je, prema tekstu mladog suvremenog francuskog pisca Floriana Zellera, režirao Danko Ljuština, a igraju Vedran Mlikota, Žana Bumber, Damir Poljičak i Mila Elegović. Ulogu sa Žanom Bumber dijeli Hana Hegedušić.

Predstava je od svoje premijere u ožujku, u Zadru, ali i u drugim gradovima u kojima je potom gostovala, naišla na izuzetno pozitivan prijem publike.

Punokrvni i brzi vodvilj redatelj Danko Ljuština najavljuje ovako: “Komad je, rekli bismo ironično nazvan Istina, a u žiži zanimanja je uglavnom laž. Neodoljiva potreba za laganjem – uvijek u želji da se, navodno, izbjegne veće zlo koje može nanijeti istina. Ovaj moderni urbani vodvilj, napisan u tradiciji najboljih francuskih vodvilja i na tragu vrhunskih djela Eugenea Labichea ili Georgesa Feydeaua, svojim će duhovitim obratima zasigurno oduševiti gledatelje istodobno pružajući glumcima veliko zadovoljstvo igre. Sjajno napisana lica glumcima omogućuju kreativnost u kreiranju uloga i upravo je to i razlog što sam se latio režije ovog komada.”

Prijevod potpisuje Iva Mara Ljuština, reviziju prijevoda Sanja Ivić, glazbu Miroslav Škoro i Ivica Murat, scenografiju Marta Crnobrnja, kostimografiju Marija Šarić Ban, a oblikovanje svjetla Branislav Zafranović.

Izvor: Zadarski list/ZDanas