fbpx

Izgubili od Cibone kod kuće za pola koša

“Nije lako izgubiti od Cibone kod kuće za pola koša, pogotovo kada smo imali tri šuta za pobjedu”, kazao je Rajko Vidaković, trener Zadra, nakon četvrtog ovosezonskog derbija. Treći put slavili su “vukovi”, a prvi put ove godine na Višnjiku.

– Šteta zbog posljednjeg napada. Možda je Lyons malo požurio. Dogovorili smo se da odigra duži napad pa da pet-šest sekundi prije kraja napadne na koš. To je bilo i rezonski, pošto je on bio prvi strijelac sa 25 koševa i najrazigraniji u tom trenutku. Međutim, malo je ranije poletio na koš i nerezonski šutnuo. Ali nemam mu što zamjeriti. To je igrački. Osjetio je da može probiti, stvoriti višak, ali nažalost, ovaj put nije uspio.

Vidaković je na kraju još jednom čestitao svojim igračima, jer su, unatoč mnogim problemima, pružili vrlo dobar otpor favoriziranom protivniku.

– Ušli smo u utakmicu bez Marka Šutala, koji ima problem s listom. Odmah u prvoj minuti smo ostali bez Andrewa Lawrencea, koji je ozlijedio koljeno i za njega je sezona gotova, a Marko Ramljak je igrao s ozljedom prepone. Cijelo vrijeme je stiskao zube i morao sam ga češće vaditi. Unatoč tako skraćenoj rotaciji, uspjeli smo odigrati egal s kompletnom Cibonom. Nadam se da će tako biti i u polufinalnoj seriji – kaže zadarski strateg.

Prva utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske između Cibone i Zadra igrat će se u nedjelju, 25. svibnja u 20.30 u dvorani Dražena Petrovića. Druga je na rasporedu u srijedu, 28. svibnja, također u 20,30, u dvorani Krešimira Ćosića. Obe će prenositi televizija Sportklub. Termin eventualne majstorice bit će određen naknadno, a igrala bi se u Zagrebu.

Izvor: Zadarski list/ZDanas