fbpx

Linić izbrisao dug Spačvi i oštetio državu za 27 milijuna kuna?

Linić je stavio potpis na odluku kojom se porezni dug vinkovačke tvrtke prebio zemljištem u iznosu od 33,5 milijuna kuna.

Ministar financija Slavko Linić navodno je oštetio državni proračun za više milijuna kuna. Jutarnji list u posjedu je četiri dokumenta koja dokazuju da je Linić donio i potpisao odluku na temelju koje je ministarstvo ostalo bez šest milijuna kuna, a ukupna šteta mogla bi narasti i na 27 milijuna kuna.

Naime, vlasnik drvno-prerađivačke industrije Spačva iz Vinkovaca, Dario Puljiz, u prosincu 2012. godine zbog golemog duga je zatražio predstečajnu nagodbu. Unatoč prvotnom odbijanju, Linić je odlučio prihvatiti plan restrukturiranja i potpisati ugovor kojim za Spačvino zemljište, koje je prema procjenama Porezne vrijedno šest milijuna kuna, daje 33,5 milijuna. Tako je svojim potpisom porezni dug Spačve prebio oranicom.

U Vladi je pokrenuta interna istraga u koji bi se uskoro mogli uključiti policija i Državno odvjetništvo.
S detaljima slučaja premijera je navodno upoznala bivša šefica Porezne Nada Čavlović Smiljanec koja je, tvrde neki izvori, i otišla zbog ovog slučaja. Milanović je u petak zatražio očitovanje Ministarstva financija, međutim, Linićev odgovor još se čeka. Preko suradnika je poručio kako u ovom trenutku neće ništa objašnjavati.

Izvor: Dnevnik.hr