fbpx

Lokomotiva budi puno motiva

Preostala tri kola nogometne sezone nude puno neizvjesnosti. Svima je jasno da se ne radi o borbi za vrh ljestvice jer je u tom segmentu sve poznato. Dinamo je novi-stari prvak Hrvatske, a drugu i treću poziciju zauzet će najvjerojatnije Rijeka i Hajduk. I to tim redoslijedom.

Međutim na dnu prvoligaške ljestvice nastala je prava gužva. Hrvatski dragovoljac, Osijek i Slaven Belupo u posljednjih nekoliko kola skupili su dosta bodova i sasvim se približili Zadru koji je prije šest kola mislio kako je pitanje ostanka u prvoligaškom društvu stavio “ad acta”. Samo tri boda prednosti ispred Slaven Belupa i Osijeka, a šest ispred Hrvatskog dragovoljca primoravaju Zadrane da “pod mus” moraju hvatati barem još jednu pobjedu koja bi im vjerojatno osigurala ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Ako bismo u obzir dosadašnje susrete, položaj na ljestvici i dosadašnje oglede, onda je Lokomotiva u nedjelju na Stanovima favorit. Međutim, prava istina je da se igra nova utakmica i ona ponovno, kao i u tri prethodne, nosi neizvjesnost. Trener Ferdo Milin sigurno je tijekom tjedna našao način kako će na svakom treningu izvući maksimum iz svojih igrača što je osnovni preduvjet da u ovom dvoboju budu pravi. Lokomotiva također ima motiv, bori se za 4. mjesto koje vodi u europska natjecanja. Međutim, motiv Zadrana je u ovome trenutku ipak veći. Prekinuti crni niz i osigurati ostanak u prvoligaškom društvu. Nadamo se i vjerujemo da će to na kraju prevagnuti.

Izvor: Zadarski list/ZDanas