fbpx

Meteoalarm: Čuvajte se opasnog olujnog vjetra!

Meteoalarm, europski meteorološki servis, izdao je crveno upozorenje zbog olujnog vjetra za gotovo čitavu kontinentalnu Hrvatsku. Snažni udari vjetra u četvrtak prijete zagrebačkoj i osječkoj regiji.

Na sjeveru i istoku Hrvatske tako se očekuje jak sjeverni vjetar s olujnim udarima. Srednja brzina vjetra bit će 45 km/h, a najjači udari vjetra puhat će brzinom od 75 km/h. Na istoku Hrvatske očekuje se i obilna kiša s više od 40 mm oborina.

Obilna kiša očekuje se i u Lici, gdje će također puhati jak vjetar s najjačim udarima od 65 km/h. Snažni udari bure očekuju se u četvrtak na gotovo čitavom Jadranu; pošteđen će ostati tek krajnji jug.

“U noći će se jače naoblačenje proširiti od istočne na cijelu Hrvatsku. Povremeno se očekuje kiša, glavnina poslijepodne i u noći na petak, a obilnija u Slavoniji, Lici i ponegdje u sjeverozapadnim krajevima. Bit će vrlo vjetrovito i svježe. Puhat će većinom umjeren i jak, na udare pogotovo u sjevernim krajevima i gorju, olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na sjevernome Jadranu većinom umjeren i jak sjeverac i bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima, a u Dalmaciji jak i olujan sjeverozapadnjak. Temperatura uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 18°C”, najavljuje DHMZ.

Izvor: Index.hr