fbpx

Na CACIB Zadar Dog Show 2014. do sada rekordnih 4.000 “lajavaca”

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i kinološkog društva Dalmatinski pas, a pod okriljem Međunarodne Kinološke federacije na terene autokampa Borik stiglo je u sklopu 15. međunarodne kinološke manifestacije CACIB Zadar Dog Show 2014. do sada rekordnih 4.000 “lajavaca” čak iz 33 zemlje svijeta, od Amerike, Kanade, Indonezije, Rusije pa do Hrvatske.

Svi oni u pratnji svojih vlasnika stigli su na jedne od najljepših izložbenih terena kako bi se među 150 različitih pasmina izborili za titulu najljepšeg psa skupine ili cijele četverodnevne izložbe.

Za istinske kinologe najznačajniji je događaj bilo okupljanje uzgajivača i vlasnika hrvatskih autohtonih pasmina – istarskog kratkodlakog i oštrodlakog goniča, dalmatinskog psa, hrvatskih ovčara, posavskih goniča, malih međimurskih pasa te tornjaka.

Najteži zadatak imao je talijanski međunarodni i ujedno najstariji i najiskusniji sudac Giuseppe Alessandra koji je od 10 prvoplasiranih trebao izabrati najljepšeg. Nakon podužeg monitoringa Alessandra se na opće oduševljenje gledatelja i vlasnika odlučio da to bude pas hrvatske pasmine dalmatiner pod imenom Dalmatino Voodo Vision presretne vlasnice zagrepčanke Željke Halaper Dražić. Isti pas također je ponio epitet najljepšeg psa među hrvatskim autohtonim pasminama.

Izvor: Zadarski list/ZDanas