fbpx

Obnovljeni dispečerski centar zadarske Elektre smanjiti će učestalost nestanak struje

Klikom miša, direktorica HEP – Operator distribucijskog sustava, Ljiljana Čule, jučer je svečano pustila u rad obnovljeni dispečerski centar zadarske Elektre u trafostanici Zadar Centar kod nogometnog stadiona.

Sekundu i pol nakon pritiska miša u trafostanici se čulo okidanje prekidača i počeo je rad obnovljenog centra. Investicija vrijedna 2,4 milijuna kuna trebala bi poboljšati kvalitetu usluge, podignuti razinu sigurnosti i smanjiti učestalost nestanka struje. Dakle, više neće nestati struje u Zadru svaki put kad zagrmi.

– Sad kad smo revitalizirali cijeli centar, u svakom slučaju ćemo brže reagirati na kvar, brže ga otkloniti i manje-više za 50 posto popraviti dosadašnje probleme koje ste imali. Što se tiče cijena struje, to je nešto što odlučuje uprava, ali ne bih rekla da će one uopće rasti. Ispred Operatora mogu reći da smo izuzetno racionalni, vrijedni i radimo sve da budemo na usluzi građanima, kazala je Čule.

Na otvorenju su bili još i domaćin Tomislav Dražić, direktor zadarske Elektre, zatim Vedran Kružić, pomoćnik ministra gospodarstva, Dario Ivankov, županijski pročelnik za gospodarstvo, Ivo Gregov, predstojnik Ureda državne uprave Zadarske županije, Stjepan Dragičević, predstavnik izvođača radova, Končar grupe – Inženjering za energetiku i transport i drugi.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Marin GOSPIĆ