fbpx

Prosvjed na Viru zbog nezadovoljstva s ponašanjem i rastrošnosti općinske vlasti

Grupa građana Vira najavila je danas još jedan prosvjed, izazvan kako kažu, nenamjenskim i netrasparentnim trošenjem proračunskog novca od strane općinskih vlasti.

Udruga za promicanje kvalitete življenja i razvoj otoka “Vir bez podjela” navodi kako su mjerodavnim tijelima predali niz dokumenata koji potvrđuju ove navode, a današnjim prosvjedom žele poručiti kako je Vir unatoč jednom od najvećih proračuna nerazvijena općina bez osnovne infrastrukture.

 Grupa građana Vira nas je izvjestila o tome da će organizirati prosvjed zbog njihovog nezadovljstva s ponašanjem i rastrošnosti općinske vlasti te nenamjenskog i netrasparentnog trošenja proračunskog novca. Pozvali su nas kao udrugu da ih podržimo što smo prihvatili. Upravo ovaj razlog prosvjeda je tema na koju smo najviše upozoravali kako samu općinu i načelnika tako i nadležne institucije te istražne organe. Predali smo niz dokumenata koji upravo potvrđuju ove navode te očekujemo promptnu reakciju nadležnih te poduzimanje konkretnih koraka. Smatramo da se radi o ozbiljnom problemu koji budi sumnje na teška kriminalna djela te zamračenje proračunskog novca. Općina Vir je danas jedna od nerazvijenijih općina u županiji bez osnovne infrastrukture te uvjeta za život dok s druge strane ima jedan od najvećih proračuna, a njeni žitelji najveća davanja u državi. To je potaklo građane na prosvjed te se ne misle na tome zaustaviti. Mi kao udruga stojimo iza njih te ćemo im pomoći u svakom smislu te poduzeti sve one korake u skladu sa zakonom. Prosvjed će se održati u petak, 2.5. 2014. u 10 sati ispred zgrade općine te Vas pozivamo da se odazovete istom.

ZDanas