fbpx

U kampanji “Hrvatska volontira” sav prihod Domu za odgoj djece i mladeži

Humanitarnim sajmom na Narodnom trgu jučer je nastavljena Nacionalna kampanja “Hrvatska volontira” koja se od 19. do 24. svibnja održava četvrtu godinu za redom u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara.

Ova humanitarna manifestacija, koja uključuje veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva i institucija, ove godine naglasak stavlja na volontiranje mladih, pa su tako jučer srednjoškolci s područja Zadra i Zadarske županije pokazali kako se najbolje promoviraju volonterske vrijednosti u svojoj zajednici.

Na Narodnom trgu zadarski su učenici u organizaciji Volonterskog centra Zadar upriličili prodaju vlastitih radova, a sav prikupljeni prihod namijenjen je Domu za odgoj djece i mladeži u Zadru. Na štandu su se tako našli kolači, fritule, knjige, sadnice cvijeća, različite rukotvorine poput papirnatih ždralova i sl. Raznolika ponuda na sajmu izazivala je tijekom cijelog prijepodneva veliko zanimanje Zadrana koji su kao i uvijek pokazali spremnost pomoći drugima, te su kupnjom pomogli prikupljanju novca za aktivnosti mladih u Domu za odgoj djece i mladeži.

– Građani kupuju i žele pomoći, prepoznaju veliki angažman i trud učenika koji su se potrudili i zajedno sa svojim obiteljima ispekli kolače i pripremili sve ostale prodajne artikle. Također, s obzirom na veliku tragediju koja je zadesila istočni dio Hrvatske usput se prikuplja i pomoć za stanovništvo stradalo u poplavama, kazala je Tihana Magaš, jedna od voditeljica volonterskih aktivnosti u Nacionalnoj kampanji “Hrvatska volontira.”

Humanitarni sajam srednjih škola, koji se održava pod nazivom “Mladi za mlade”, nastavit će se i danas volonterskom akcijom uređenja okoliša i prostora Doma za odgoj i mladež kada će Domu biti predana prikupljena sredstva namijenjena potrebama mladih u ovoj odgojnoj ustanovi.

Izvor: Zadarski list/ZDanas