fbpx

Underwall festival u Zadru

Nepuna dva tjedna ostala su do početka Underwall festivala, velike metal fešte koja će se drugu godinu za redom održati u Zadru. Na dvjema pozornicama nastupit će i velikani poput Sepulture, Tankarda, Ragea i Anti-Nowhere League.

Za razliku od prošlogodišnjeg festivala, koji je održan u Parku kapetanski i trajao je dva dana, ovoga puta će u četiri dana, od 5. do 8. lipnja, na Jazinama nastupiti šezdesetak izvođača.

Iako je prije nekoliko dana, zbog pravila da nastupi u gradu mogu trajati samo šest sati u komadu, bilo govora o tome da festival nekima možda i nije poželjan te da ga vide kao okupljanje dugokosih delikvenata koji uživaju u pretjeranoj buci i nepoželjnoj vrsti glazbe, ipak je došlo do dogovora.

– Underwall festival voli Zadar i godinu dana ga non stop promiče u brojnim svjetskim medijima, a posjetitelji festivala većinom su stranci. Zbog prvotne odluke o satnici, prema kojoj bi petkom i subotom bendovima bilo dopušteno da sviraju samo od 20 sati do 2 sata ujutro, pola bendova ne bi moglo nastupiti te smo prije nekoliko dana imali otvoreni razgovor u Gradu. Neke satnice su malo skraćene, a dobili smo i čvrste garancije da neće biti problema, govori nam Stjepan Juras.

Underwall festival je originalni zadarski proizvod, a za razliku od većine sličnih festivala ne održava se na nekoj ledini, već u samom centru grada na korak do plaže. Većina posjetitelja su stranci koji su rezervirali hotele i razne smještajne kapacitete po gradu.

– Festival smo napravili da bude drukčiji od ostalih europskih festivala. Ljudi dolaze kombinirati festival i odmor, a dosta stranaca u Zadar dolazi kao turisti. Ove godine očekujemo i dolazak većeg broja motorista koji će se nakon festivala zaputiti na dane Harley Davidsona u Biogradu na Moru, kazao nam je Juras.

Osim samih festivalskih događanja i nastupa brojnih vrhunskih bendova posjetitelji će moći kupiti i VIP ulaznice s kojima će imati priliku gledati nastupe izvođača s krova starog kazališta lutaka.

– VIP prostor će fanovima pružiti priliku da se direktno druže s izvođačima i ljudima iz svijeta glazbe, a tamo će biti održan i kratki polusatni koncert. Spremili smo razna zanimljiva događanja za goste, kaže nam Juras.

Ulaznice za festival s početnom cijenom od 250 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, a kako nam je rekao Juras, slobodno se može reći kako se radi o najjeftinijim festivalskim ulaznicama u Europi.

Izvor: ZL/ZDanas