fbpx

VADIČEPOM IZBO DVOJICU MLADIĆA Jedan od mladića ima 22 šava

Mladić (17) je ozlijedio jednom kolegi glavu, drugom vrat. Ravnateljica kaže da napadač mjesec dana ne ide u školu i pokrenuli su postupak udaljavanja s nastave

Imam 22 šava na glavi, a na ramenu tri ili četiri, rekao je mladić (17) iz zadarske okolice kojeg je vadičepom na školskom odmoru napao kolega.

On, napadač i 16-godišnjak, koji je zaradio tri šava na vratu, maturanti su Srednje poljoprivredne škole Stanka Ožanića u Zadru. Napad se zbio u parkiću iza pozornice u kampusu. Užasnuta djeca koja su izašla na odmor vidjela su kolege oblivene krvlju, no nisu shvatila što je bilo. Netko je pozvao policiju te je napadač uhićen.

Još se ne zna zbog čega ih je napao. Tog se popodneva vozio biciklom ispred škole, ali nije bio na nastavi. Roditelji ozlijeđenih kažu da nije bilo nikakve svađe.

– Taj je mali prvo napao drugog mladića, a moj sin ga je branio, pa je napao i njega. Moglo je biti opasno, sin mi ima tri šava na vratu i još se tresem. Ne znam što mu je bilo da ih napadne jer je inače dobar i miran – kaže majka 16-godišnjaka.

Otac napadnutog 17-godišnjaka kaže kako je čuo da napadač ima zdravstvenih problema, pa ne krivi njega nego školu, koja to nije spriječila.

Njegova supruga dodala je kako je napadačevu ocu rekla da ga ne krivi, a on joj je odgovorio “slobodno me udari ili tuži, nemam riječi”.

Napadač već mjesec dana ne ide u školu

Ravnateljica Jelena Gulan rekla je da napadač već mjesec dana ne ide u školu, zbog čega su pokrenuli postupak udaljavanja s nastave s pravom polaganja ispita.

– Suradnja roditelja i nastavnika bila je odlična, a on je iznadprosječno pametan. Nikad se nije sukobljavao s kolegama – kaže ravnateljica.

Izvor: 24/ZDanas