fbpx

Vatrogasci iz kamenoloma u Bibinjama izvukli psa

Vatrogasci JVP Zadar u utorak poslijepodne brzom su akcijom iz kamenoloma u Bibinjama izvukli izmorenog mješanca koji je danima na malom prostoru čekao spas.

Cijela akcija odigrala se nešto poslije 13 sati kada je volonterka Zadarskog azila primila poziv od zabrinutog građanina koji je vidio psa u kamenolomu, no kako je bio na nepristupačnom terenu, nije ga mogao spasiti. Volonterka azila krenula je u kamenolom i pozvala vatrogasce koji su ubrzo stigli na mjesto događaja te uz pomoć konopa i ljestvi spasili psa koji je na suncu i u jako malom prostoru danima čekao spas.

– Na teren je izašlo pet vatrogasaca koji su uz pomoć konopa i ljestvi spasili psa koji je bio na podestu visokom petnaestak metara, a preuzela ga je volonterka azila, kratko su nam rekli u PU zadarskoj.

Cijelu akciju spašavanja psa, popraćenu fotografijama, objavili su i volonteri azila na svojoj Facebook stranici, a kako su rekli, čim je došao u azil, pas je navalio na vodu.

– Dosta je umoran, što nije ni čudno s obzirom što je prošao. Na vratu je imao konop, čipa nema. Odrasli je križanac i ako ga tko prepoznaje molimo da nam javi bilo što o njemu, naravno može i anonimno, napisali su iz Zadarskog azila.

Posebno su se zahvalili gospodinu koji je nazvao volonterku i vatrogascima koji su odmah izašli na teren i spasili psa koji signurno ne bi još dugo izdržao na suncu bez vode i hrane.

Izvor: Zadarski list/ZDanas