fbpx

Vatrogasci izvlačili putnike iz autobusa: U nesreći u Italiji stradali Hrvati, jedan poginuo

AUTOBUS na kat sa 76 putnika koji je jučer krenuo iz Zagreba prema Rimu sletio je s ceste u Italiji, prije Bologne. Nesreća se dogodila na 13. kilometru autoceste A13 Bologna-Padova, između Ferrare i Alteda.

Kako javlja talijanski leggo.it, u nesreći je poginuo 27-godišnji M.G iz Zagreba, dok je 14 osoba ozlijeđeno, među kojima su i dvije teško ozlijeđene osobe za čije se živote bore liječnici.

Ostali putnici prošli su samo s ogrebotinama te su prevezeni u sedam okolnih bolnica. Jedini bez ikakvih ozljeda, kako pišu talijanski mediji, je vozač autobusa.

Na mjestu nesreće bilo je desetak ambulatnih kola i vatrogasci koji su izvlačili putnike iz prevrnutog autobusa.

Unesrećeni su primljeni u hitnim službama u mjestima Cona, Lagosanto i Cento u provinciji Ferrara, Maggiore, Sant’Orsola, Bentivoglio i Imola u blizini Bologne.

Nesreća se dogodila oko tri sata iza ponoći.

Hrvatski generalni konzulat u Milanu kontaktirao je prometnu policiju grada Bologne koja je potvrdila da se dogodila teška prometna nesreća, da su ekipe talijanske policije, vatrogasaca i hitne pomoći došle na mjesto nesreće te da su svi putnici prevezeni u bolnice u Bologni, Ferrari i Imoli.

Djelatnica konzulata pomaže osobama koje su puštene iz bolnice i obavlja razgovore s liječnicima koji prate stanje ozlijeđenih.

Konzulat je u stalnom kontaktu s prometnom policijom u Bologni koja priprema službeno policijsko izvješće, kao i s bolnicom u Bologni gdje se nalaze dvije osobe s teškim ozljedama. Čeka se izvješće bolnice o identitetu osoba te o njihovom stanju, potvrdili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova..

Kontaktiran je i direktor putničke agencije Alga Travel koji je na putu prema Bologni s dva autobusa kojima će se putnici kojima nije potrebno bolničko liječenje vratiti u Hrvatsku.

Izvor: Index.hr