fbpx

Vidaković: Preuzimam dio odgovornosti

Teško je bilo nešto suvislo reći nakon sramotnog izdanja zadarskih košarkaša na Baldekinu. Bez obzira na to što su već ostvarili zacrtani cilj i što su igrali protiv vrlo motiviranog protivnika i u vrućoj atmosferi, onakav si poraz jednostavno nisu smjeli dozvoliti. Ma koliko loš dan imao, Zadar je morao na ovaj ili onaj način pobijediti Šibenika, od kojega je nedvojbeno najmanje za klasu kvalitetniji.

No, u drugom poluvremenu je momčad Rajka Vidakovića postigla svega 22 poena, a primila 14 više i tako se propisno osramotila. Nipošto ne treba umanjiti zasluge Šibenčana, koji su doista dali sve od sebe i potpuno zaslužili veliko slavlje, ali ključ utakmice definitivno nije bio u njihovim rukama. Znalo se da sve ovisi o Zadranima, a oni su odigrali katastrofalno. Naprosto neobjašnjivo loše. Krajem prvog poluvremena imali su 12 poena prednosti, da bi na kraju izgubili s osam razlike. To znači da im je momčad, koja je prošle sezone jedva preko Sonik Puntamike izborila A-1 ligu, a od tada je doživjela neznatne promjene, napravila 20 razlike u malo više od jednog poluvremena. Kiksevi se mogu dogoditi, iznenađenja su u sportu svakodnevna, ali ono što se dogodilo u subotu na parketu Baldekina je jedna velika pljuska svim članovima Zadra koji su u tome sudjelovali. I dobro se moraju zapitati kako je do toga došlo.

– Čestitam Šibeniku, koji nas je u paklenoj atmosferi iznenadio. Odigrali su iznad svojih mogućnosti, dok smo mi odigrali kriminalnu utakmicu. Sve što smo mogli napraviti krivo, napravili smo. Svako dodavanje, svaki šut, bio je van ritma. Preuzimam dio odgovornosti za ovaj poraz, međutim i momci se moraju zapitati kakvo je to bilo drugo poluvrijeme. Tko god je ušao u igru, nije pružio apsolutno ništa – rekao je trener Zadra.

– Očito smo se zadovoljili s činjenicom da smo ostvarili cilj, plasman u ABA ligu. Prva utakmica nakon toga za nas je bila kobna. Ovo nam mora biti škola.

Izvor: Zadarski list/ZDanas