fbpx

Vijenac za 20 tisuća radnih mjesta

Članovi zadarskog ogranka Hrvatskih laburista – stranke rada položili su danas u povodu Praznika rada vijenac na ulaz u bivšu Vinilplastiku podsjećajući na 50-ak tvrtki iz Zadra i Zadarske županije koje su u protekle 24 godine opljačkane i uništene.

Hrvatski radnici nemaju danas razloga za slavlje: oni koji još uvijek rade sretni su samim time ako još primaju plaću, jer oni koji rade a ne primaju plaću mogu samo sanjati kad će je dobiti – kazao je Goran Varda iz zadarskih Laburista.

“Vijencem iskazujemo divljenje svim radnicima u gradu i županiji ali i RH koji su zbog kriminala ostali bez egzistencije i mogućnosti da sa svojim obiteljima žive dostojanstveno i ponosno. Vinilplastika je simbol svega što je nestalo a što su pošteni ljudi stvarali desetljećima” ističe Varga.

Vlado Bagat, Vinilplastika, Polikem, Boris Kidrič, Tvornica duhana, Zadranka, Plodine Zadar, Mljekara Zadar, Tvornica tjesteniine Jadranka, Radnik Benkovac, Otočanka Zadar, Elektronika Zadar, Autotransport Zadar, Kožara, GP Zadar – samo je dio nesretnog popisa od 50-ak uništenih tvrtki nakon čijeg zatvaranja je na cesti ostalo 20 tisuća ljudi, poručili su Hrvatski laburisti- ogranak Zadar.

Izvor: HRT/ZDanas