fbpx

VISOKA NAPETOST Vrh SDP-a: Milanović već ozbiljno šteti stranci

“To je nenormalna situacija! Nada Čavlović preskočila je svog šefa”

Neopoziva ostavka koju je šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec podnijela premijeru Zoranu Milanoviću, preskočivši tako svojeg šefa – ministra financija Slavka Linića – neugodno je iznenadila ljude iz vrha SDP-a. Čak i one koji su inače jako lojalni Milanoviću i koji u javnosti “peglaju” čak i Milanovićeve odluke ili izjave koje je teško braniti.

Najbolje da se raziđu

– To je potpuno nenormalna situacija! Pitanje je uopće je li Nada o svojoj odluci obavijestila svog nadređenog, dakle ministra Linića ili ga je jednostavno ignorirala, a sve što znam govori da je bilo upravo tako, da je svoju ostavku ponudila direktno predsjedniku Vlade. Pa zar ne bi bilo normalno da je o ostavci prvo razgovarala sa svojim šefom, ministrom financija? – kaže naš sugovornik iz vrha SDP-a. Smatra da je jedini motiv zbog kojeg je tako odigrala igru još jedno kontriranje ministru Liniću, koordinirano sa šefom stranke Milanovićem.

– Linić je prihvatio Nadu iako ona nije bila njegov izbor (bila je izbor ministra Gordana Marasa uz blagoslov premijera, nap. a.). U međuvremenu su se razišli u koncepciji i pogledu na stvari i stoga bi bilo logično da su se razišli u miru, a ne da zaobiđe Linića i time još jače potencira sukob između Milanovića i ministra financija – kaže naš sugovornik, inače vrlo blagonaklon prema šefu SDP-a. Dodaje da je Milanović svojim potezima počeo štetiti i stranci i Vladi jer njegov sukob s Linićem traje predugo.

– Ako Milanović i Linić više ne mogu zajedno, bilo bi najkorisnije da se raziđu. A zašto Milanović i dalje ne želi smijeniti Linića s mjesta ministra financija, zaista ne znam. Njihov sukob traje već toliko dugo da je počeo ozbiljno štetiti SDP-u jer su naši članovi s pravom zabrinuti i s velikom nelagodom sve to doživljavaju – kaže naš sugovornik.

I drugi naši sugovornici iz vrha stranka i Vlade kažu da je za ovakvu pat-poziciju kriv Zoran Milanović jer ipak je on šef i SDP-a i Vlade i stoga je odgovoran za normalno funkcioniranje i Vlade i stranke.

– Ne ulazeći u to tko je više kriv u tom sukobu, jednostavno Milanović kao šef treba razriješiti ovu mučnu situaciju – kaže naš izvor.

Osoba iz vrha Vlade priznaje da u SDP-u ključa.

Zajedno udarili ministra

– Ljudi moji, pa mi smo u proceduri prekomjernog deficita, kada bi najbliži suradnici trebali biti premijer i ministar financija. A što mi imamo? Pa njih dvojica uopće ne razgovaraju! – kaže naš izvor. Dodaje da ne zna koji su pravi razlozi zbog kojih je šefica Porezne uprave dala ostavku.

– Pretpostavljam da joj je Milanović sugerirao da opet udari po Slavku Liniću, ali to se tako ne radi. Štetu trpimo i kao Vlada i kao stranka – zaključuje naš izvor iz Banskih dvora.

Izvor:VL/ZDanas