fbpx

Zadrani poraženi na Stanovima

I sedmu utakmicu zaredom Zadrani su doživjeli poraz. U 34. kolu Prve HNL Lokomotiva je na Stanovima slavila rezultatom 3:4 i Zadar dovela u još neugodniju situaciju. Bila je to interesantna utakmica u kojoj su gledatelji na Stanovima mogli vidjeti čak sedam pogodaKa, na njihovu žalost jedan više u mreži Zadrana. Domaća momčad je sve pogotke primila nakon neopreznosti i pogrešaka u ubrani, ali i pored toga su Zadrani mogli osvojiuti barem bod da je sudac Vučkov u JEDNOJ dvije situacije pokazao na bijelu točku.

Igrala se 7. minuta kada je Tadić na desnoj strani izborio korner. Izveo ga je Hrgović, ali ne na uobičajeni način. na rubu šesnaesterca primijetio je samog Weitzera koji nije dvojio niti trenutka. Opalio je i precizno pogodio desni kut nemoćnog Zelenike – 1:0. Međutim, tek što su gosti krenuli s centra uspjeli su i izjednačiti. Na nabačenu loptu prvi je stigao Budimir i matirao Matkovića koji je bio prekratak u pokušaju da otkloni opasnost- 1:1.

Gosti su potpuno postisli domaću momčad u šesnaesterac, odigrali brzu akciju i poentirali. Pjaca je s lijeve strane ubacio u šesnaesterac Zadra, a Budimir, sam kao duh glavom zakucao loptu u Matkovićevu mrežu – 1:2.

Na poluvremenu nije bilo izmjena, oba trenera su se odlučila na isti sastav koji je i završio prvi dio. U 64. minuti najstroža kazna za domaćine. Chago je neoprezno u svom šesnaestercu srušio Ivančića, Weitzer je poslao loptu na jednu, a Zeleniku na drugu stranu – 2:2. Međutim, ponovno slavlje domaćina nije trajalo dugo. Budimir je jednu loptu ubačenu u šesnaesterac domaćina prebacio do Muse koji iz voleja s desetak metara zakucava loptu u Matkovićevu mrežu – 2:3.

Nakon jednog jalovog napada Zadrana u 85. minuti sijevnula je brza kontra „lokosa”, Šovšić je pretrčao 50-ak metara i iako je izgledalo da će ga Surać dostići uspio je gurnuti loptu „ispod” Matkovića u mrežu domaćina – 2:4. Minutu kasnije Zadar je vratio barem malu nadu da može doći do izjednačenja. Hrgović je izveo korner s desne strane, ubacio loptu na drugu vratnicu za Banovića koji vraća u buket igrača. Najviši u skoku je Jerbić koji loptu šalje iza nemoćnog Zelenike – 3:4.

ZADAR – LOKOMOTIVA 3:4
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 400. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 5,5. Pomoćnici: Robi Kezele (Rijeka) i Ivica Radošević (Gospić). Strijelci: 1:0 Weitzer (7′), 1:1 Budimir (8′), 1:2 Budimir (15), 2:2 Weitzer (64′-11m), 2:3 Musa (67′), 2:4 Šovšić (88′), 3:4 Jerbić (90′). Žuti kartoni: Oršulić, Bilaver, Weitzer, Surać, Hrgović (Zadar), Chago, Pjaca, Šovšić, Musa, Begonja (Lokomotiva) Crveni:

ZADAR: Matković 5,5, Con 6, Ikić 5,5, Jerbić 6, Hrgović 6, Oršulić 5,5(od 61. Surać 5,5), Banović 6, Bašić 5,5(od 29′ Bilaver 6), Weitzer 7, Ivančić 5,5, Tadić 5,5. Trener: Ferdo Milin

LOKOMOTIVA: Zelenika 5,5, Bartolec 6, Musa 6,5, Ćalušić 6, Šovšić 6,5, Budimir 7(od 70. Begonja -), Pjaca 6,5, Chago 6,5, Šitum 6(od 61. Mišić 6,5), Prenga 6, Trebotić 6. Trener: Tomislav Ivković

Foto: Zvonko KUCELIN

Izvor: Zadarski list/ZDanas