fbpx

Deep Purple održao sjajan koncert u Zadru

Deep Purple bio je sjajna predgrupa Gibonniju, komentar je brojnih posjetitelja koncerta na Jazinama. Odlukom organizatora u posljednji tren zamijenjen je redoslijed nastupa te su prvi, pred par tisuća posjetitelja, izišli stari britanski rokeri Deep Purple, koji su održali koncert pun improvizacije i dugačkih solo dionica pokrivši tako repertoar iz gotovo cijele dugogodišnje karijere.

Jako duge solo dionice bile na neki način pokriće za prečeste odlaske Gillana iza pozornice, tijekom izvedbe gotovo svake pjesme, što je odavalo dojam da ga je zahvatio zub vremena, pa je jedan od kolega tvrdio kako Gillan odlazi u backstage uzimati kisik.

Bez obzira na to, koncert je bio zaista dobar. Najveći dio posla odradio je gitarist Steve Morse. Odličan je bio i klavijaturist Don Airey koji je pjesmama davao posebnu atmosferu klasičnim zvukovima, a mnoge je oduševila njegova poduža solo dionica u kojoj je spojio mnoštvo pjesama među kojima se mogla raspoznati i “Kalelarga”, ali i klasični “Radetzky march”, dok je kraj pripao pjesmi “Dva Bracanina”.

Već nakon prvih sat i pol vremena, Gillan se zahvalio publici koju je na više jezika nazvao fenomenalnom te najavio kraj koncerta, no ubrzo su se vratili i odradili maestralan bis bez kojega bi koncert zaista mogli nazvati tek prosječnim. Taj bis osvojio je publiku već od prvih taktova koji su najavili “Hush”, njihov prvi singl koji je zaludio svijet davne 1968. godine.

Nakon koncerta Deep Purplea dio publike odmah je krenuo prema izlazu, nije im se čekala zamjena tehnike na pozornici i koncert Gibonnija, a kako su zaštitari bili nešto blaži dobar dio publike izvana je ušao te je i “headliner” nastupio pred nekoliko tisuća ljudi. Gibonni je stigao pojačan vrhunskim glazbenicima i Mayom Azucena.

Izvor: ZL/ZDanas