fbpx

Šefovi Porezne uprave u Šibeniku pod istragom Uskoka

“DJELATNICI USKOK-a u utorak ujutro ušli su u Poreznu upravu u Šibeniku. Službenih informacija za sada nema, no neslužbeno se saznaje da se istražuje nekoliko djelatnika Uprave”, objavio je jutros lokalni šibenski portal tris.com.hr.

Isti izvor javlja da zaštitarska služba priječi građanima odlazak na kat Porezne uprave gdje se nalaze uredi. Šalteri za građane koji se nalaze u prizemlju, rade normalno.

“Djelatnici USKOK-a od jutros se nalaze iza zatvorenih vrata ureda pročelnika šibenske Porezne uprave Željka Vujina uz prisutnost dvoje svjedoka. Vujinu je, pak, isključen mobitel, a kako to obično biva u ovakvim situacijama kada je istraga u tijeku, USKOK se ne oglašava prema medijima”, objavio je sibenskiportal.hr.

Da Uskok provodi istragu objavio je i sibenik.in koji piše da su djelatnici PN Uskoka pretresli stanove najmanje dvoje visoko rangiranih službenika šibenske Porezne uprave.

Prema neslužbenim informacijama, istražuje se zašto su odgovorne osobe u šibenskoj Poreznoj odgodile početak ovršnog postupka u slučaju poduzeća ATP u ljeto 2012. godine.

Ovrha koja je trebala biti realizirana u slučaju ATP-a počekom ljeta 2012. godine, odgođena je za dok ne završi školska godina, tvrdi isti izvor.

Izvor: Index.hr/ZDanas