fbpx

Sutra moguće opasno nevrijeme: Meteoalarm izdao crveno upozorenje

VEĆ će danas biti moguće grmljavinsko nevrijeme na području Istre i Kvarnera, ali opasnije vremenske prilike čekaju nas sutra.

Naime, čitavu zemlju trebalo bi pogoditi grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim oborinama i vjetrom. Meteoalarm predviđa da će najblaže biti na istoku zemlje, dok je za ostatak izdao tzv. narančasto upozorenje. Najopasnije bi trebalo biti na području Like i Gorskog kotara, a Meteoalarm je za taj predio izdao i najjače, crveno upozorenje.

Kako se ističe u objašnjenju upozorenja na opasne vremenske pojave, crvena oznaka znači izuzetno opasno vrijeme, i intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. “Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere”, piše u uputama Meteoalarma.

Kiša i grmljavina u cijeloj zemlji

DHMZ javlja da će se kiša, pljuskovi i grmljavina sa sjevernog Jadrana tijekom sutrašnjeg dana proširiti na cijelu Hrvatsku. Ponegdje će biti obilnije oborine, najizglednije u noći i prijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskome kotaru i Lici, a od sredine dana i poslijepodne u središnjim predjelima i u Dalmaciji. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u Slavoniji jugoistočni, a na Jadranu jako i vrlo jako jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u skretanju na buru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 17 do 20, na Jadranu od 21 do 24, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 28, u Slavoniji do 30 stupnjeva.

Izvor: Index.hr