fbpx

Hanžeković pokušao ovršiti 12-godišnju djevojčicu iz Zadra

Odvjetnički ured Marijana Hanžekovića pokušao je ovršiti 12-godišnju djevojčicu! Njena majka Ljiljana Miletić Sorić šokirala se kada je dobila obavijest o ovrsi u kojoj je stajalo da je njena maloljetna kćer dužna HRT-u 480 kuna, javlja Zadarski list.

Obitelj Miletić Sorić obavijest o ovrsi dobila je u petak 5. studenog. Osim nepostojećeg duga prema HRT-u, odvjetnički ured Hanžeković i partneri pokušao im je naplatiti i 931,25 kuna za troškove ovršnog postupka.

“Rekli su mi da su OIB mog djeteta dobili od MUP-a”

Ljiljana Miletić Sorić ispričala je Zadarskom listu da je na ovršnom prijedlogu bila pogrešna adresa, ali je točno bio naveden OIB njene 12-godišnje kćeri. Odmah je kontaktirala javnu bilježnicu Veru Marčinu, iz čijeg joj je ureda stigao ovršni prijedlog kojeg je u ime HRT-a uputio Hanžekovićev odvjetnički ured.

“Istog sam trena nazvala javnu bilježnicu Marčinu koja je rekla da će kontaktirati Hanžekovića te se ubrzo javila s telefonskim brojem za kontakt. Uspjela sam ih dobiti nakon tri sata i tada su mi rekli da su OIB mog djeteta dobili od MUP-a”, kaže Miletić Sorić, koja tvrdi da nema nikakvih dugova prema HRT-u, te je Hanžekovićevom uredu poručila da očekuje ispriku koju, naravno, nije dobila.

“Vrlo brzo dogodilo se povlačenje optužnog prijedloga, koje je doduše napravljeno istog dana kada je i gospođa uložila prigovor, što smo joj i savjetovali radi opreza. Drago mi je da je gospođa reagirala, no žao mi je što je imala određene troškove. Po meni ovakav način nije bezopasan, jer može se dogoditi greška”, kaže javna bilježnica Marčina, koja tvrdi da ne zna odakle je Hanžekovićev ured dobio OIB 12-godišnje djevojčice.

Pravobraniteljica: Odakle Hanžekovićevom uredu OIB djevojčice?

Pojašnjenje ovog slučaja Zadarski list nije uspio dobiti ni od HRT-a, ni od Hanžekovićevog odvjetničkog ureda. No, slučaj je zato prokomentirala Ivana Milas Klarić.

“Budući da se čini kako je riječ o pogrešci, zasigurno je u redu da se onaj, tko je pogriješio, ispriča zbog toga. No, ono što doista zabrinjava u ovom slučaju jest pitanje kako je navedeno odvjetničko društvo došlo do OIB-a djevojčice. Premda OIB nije tajni broj, da bi se došlo do podatka o OIB-u, potrebno je raspolagati i nekim drugim podacima djeteta. Za nas je upitno kako je odvjetničko društvo došlo do podataka o djetetu”, kaže Milas Klarić.

Izvor: Index.hr/ZDanas