fbpx

“Naši mali gušti” trajati će do 18. prosinca

“Naši mali gušti” će u organizaciji županijske Gospodarske komore trajati do 18. prosinca. Ove godine izložba seli na Poljanu Šime Budinića gdje će u postavljenom šatoru izlagati rekordan broj izlagača, njih stotinjak.

Kao uvijek naglasak je na autohtonim proizvodima, pa će tako i ove godine posjetiteljima biti nuđena tradicionalna hrana, pića, delikatese i suveniri. Više o manifestaciji direktor županijske gospodarske komore Denis Ikić:

Manifestacija počinje u petak u 11 sati i trajat će do 18. prosinca. Svaki dan prodajna izložba otvorena je od 10 do 21 sat. Ono što je jako bitno naglasiti je da imamo rekordan broj izlagača, imamo ih 100 tinjak, otprilike 45 je iz Zadarske županije, a ovo drugo su naši gosti.

Uz izložbu organizira se i bogat popratni program, a naglasak je na edukaciji. Tako se u prostorijama županijske komore organiziraju predavanja i to na teme: Mogućnosti povlačenja sredstva iz EU fondova za prehrambeni sektor i zaštita poljoprovredno – prehrambenih proizvoda. Predavanja se održavaju i u ponedjeljak, a posebno izdvojena tema je radionica o Nacionalnoj pomoći sektoru za vino.

Izvor: HRT/ZDanas