fbpx

PRONAŠLI GA PSI TRAGAČI Zadranin, konobar na kruzeru, uhvaćen s više od 15 kilograma čistog kokaina

Zadranin(41), uhićen je u Buenos Airesu nakon što su argentinski policajci kod njega pronašli 15,3 kilograma kokaina izuzetno visokog stupnja čistoće. Uhićeni Hrvat član je posade kruzera Splendor of the Seas tvrtke Royal Caribbean International, a osim njega uhićen je Čileanac s australskom putovnicom. Obojica su radili kao konobari. Istraga će pokazati čiji je kokain bio, a zasad argentinski mediji pišu da je droga trebala biti prokrijumčarena i prodana u Europu.

Akcija hvatanja krijumčara provedena je dok je golemi kruzer bio usidren u luci u Buenos Airesu. Prema službenom priopćenju, akcija je provedena u dva dijela.

Najprije su tamošnji istražitelji kod dvojice osumnjičenih pronašli četiri paketa kokaina. Nosili su ih na brod tako što su ih pričvrstili na tijelo ispod odjeće. Nakon što su policajci saznali u kojoj brodskoj kabini ta dva člana posade imaju smještaj, doveli su pse tragače i pretragom pronašli još deset paketa, koji su redom pozitivno reagirali na narkotest.

Splendor of the Seas stigao je u Buenos Airesu prošlog ponedjeljka iz Punta del Este, a trebao je isploviti za Brazil, nakon čega je preko Atlantika trebao otploviti u Europu.

Zaplijenjeni kokain bio je skriven u ruksaku u sobi dvojice uhićenika, a svaka je komprimirana “cigla” bijelog praha bila brižljivo omotana s nekoliko slojeva vodonepropusnog papira.

U uličnoj preprodaji u Europi vrijednost zaplijenjenog kokaina, preme pisanju argentinskih medija, premašuje milijun eura.

Izvor: JL/ZDanas